Büyük Önder Atatürk Mersin'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Büyük Önder Atatürk Mersin'de Anıldı

Mersin'in Anamur, Silifke, Gülnar, Erdemli ve Tarsus ilçelerinde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılında anma programları düzenlendi.

10.11.2015 14:20  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Anamur, Silifke, Gülnar, Erdemli ve Tarsus ilçelerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yılında anma programları düzenlendi.

Anamur Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saat 09.05'te ise meşaleler yakılarak siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Cumhuriyet Savcısı Saltuk Buğra Kurt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Cangökçe, gaziler, kurum temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Silifke

Silifke'de Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulup, iki dakika saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekilerek daha sonra yarıya indirildi.

Silifke Kültür Merkezi'nde devam eden etkinliklerde ise Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yunis Gündüz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Anma töreni, Atatürk konulu slayt gösterisi, şiir ve kompozisyon okunmasının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.

Törene Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ali Özcan, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Gülnar

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde Gülnar'da da anma töreni düzenlendi.

Gülnar'da Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenlerde saat 09.05'te siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Gülnar Kültür Merkezi'nde devam eden törenlerde ise öğrenciler şiir okudu ve oratoryo gösterisi yapıldı. Etkinlik, yıl içerisinde çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle son buldu.

Erdemli

Erdemli'de sahil alanında düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenkleri sunuldu.

Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi'nde devam eden anma etkinliklerinde ise Atatürk'ün hayatını anlatan sunumlar yapıldı.

Erdemli Belediyesi tiyatro ekibi de Atatürk oratoryosunu seslendirdi.

Törenlere Mersin Vali Yardımcısı ve Erdemli Kaymakam Vekili Turgut Serimer, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Bilgin Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ve çok sayıda davetli katıldı.

Tarsus

Tarsus'taki anma töreni Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Saatler 09.05'i gösterdiği sırada 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

75. Yıl Kültür Merkezi'nde devam eden programa ise Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikte, Atatürk'e dair şiirler okundu ve Atatürk'ün sevdiği şarkılar söylendi.

Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan ise kendisinin yazdığı "Mavi Gözlü Adam" şiirini okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Önder Atatürk Mersin'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement