Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk\'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde (YTÜ) düzenlenen törenle anıldı.

10.11.2016 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde (YTÜ) düzenlenen törenle anıldı.

YTÜ açıklamasına göre, Yıldız Kampüsü'nde düzenlenen törene, YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Rektör Yardımcısı Vekilleri Prof. Dr. A. Göksel Ağargün, Prof. Dr. Galip Cansever, YTÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Yavuz Erişen, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Tören, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 09.05'te Şahin'in Atatürk büstüne çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Şahin, törenin oditoryumda devam eden ikinci bölümünde yaptığı konuşmada, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım gününün sadece yas olarak görülmemesi, Türk milletine gösterdiği hedeflerin neresinde olduğunun kontrol edileceği bir gün olarak değerlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Atatürk'ün "Yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi yeterli değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi gereklidir." sözünü aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Büyük Önder bu sözünde, günümüzde bütün ülkelerin uyguladığı stratejik yönetim ve geleceği yönetme anlayışına işaret etmiştir. Biz şu anda ufku değil, ufkun ötesini görmek zorundayız. Atatürk, bize muasır medeniyetler seviyesini işaret etti ve bu seviyeye de ilim ve fenle ulaşabileceğimizi söyledi. Yani yol haritamızı bize verdi. Biz bunların ne kadarını gerçekleştirdik ya da gerçekleştiriyoruz, oturup bunun muhasebesini yapmak durumundayız."

Şahin, YTÜ'nün 100 yılı aşan tarihi boyunca Osmanlı Devleti, Cumhuriyet'in kuruluşu ve ilk yıllarına şahitlik ettiğine değinerek, "YTÜ, Cumhuriyet'in ilk yıllarında gerçekleştirilen kalkınma hamlesinde ve Büyük Önder'in işaret ettiği hedeflere ulaşmasında önemli katkılar sağlamıştır. İnanıyorum ki bundan sonra da bu hedeflere ulaşmada daha fazla sorumluluk alacağız, elimizi daha fazla taşın altına koyacağız. Büyük Önder'in işaret ettiği hedefe ulaşmak için Yıldız Ailesi olarak daha fazla gayret etmeliyiz. Bu vesileyle Büyük Önder'i bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sanat ve Tasarım Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Özgür Turgay, Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Özel, Öğretim Görevlisi Özer Özel, Öğretim Görevlisi Bekir Şahin Baloğlu, Öğretim Görevlisi Mehmet Evren Hacıoğlu, Araştırma Görevlisi Esra Berkman ve Öğretim Görevlisi Levent Kaya'nın "Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar" müzik dinletisini sunduğu tören, Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Hilmi Özkan'ın "Mustafa Kemal ve Bilim" konulu konferansıyla sona erdi.

Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenen programda da tarihi kışla önünde bir araya gelen akademik ve idari personel, saat 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulundu.

Törende, YTÜ Rektör Yardımcısı Vekili Prof. Dr. Yücel Şahin, Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement