Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk\'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Adana'da anıldı.

10.11.2016 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Adana'da anıldı.

Hoca Ahmet Yesevi Türkmen Çadırında düzenlenen programa Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Türkmen dünyasından üniversitede okuyan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Demirdüzen, Türk yörük kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, "Devletimizin kurucusu ebedi Türkmen beyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü de yörük Türkmen geleneklerine göre rahmetle ve minnetle anıyoruz" dedi.

Dernek çatısı altında, 2005 yılından itibaren her 10 Kasım günü bu etkiliği yaptıklarını dile getiren Demirdüzen, "Yüzyıllardır yörük obalarında yapıldığı gibi Dünya Türkmenler Birliği kurulduğundan bu yana derneğimizin çatısı altında her 10 Kasımda Atatürk'ü ve arkadaşlarını rahmetle minnetle anıyoruz. Dualarla, mevlid-i şerifle yad ediyoruz" dedi.

Demirdüzen, Türk dünyasından gelen üniversite öğrencilerinin de programa katıldığına dikkat çekerek, "Kazak, Kırgız, Özbek bütün öğrencilerimiz burada. Yörüğü, Avşarı, Kürdü, Arabı Ay-Yıldızlı bayrağımızın altında yaşamaktan onur duyan bütün kardeşlerimizle atalarımızın gelenek ve göreneklerine göre Türkmen beyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaymakam Genel ise bu tarz programlara katılmaktan onur duyduğunu belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle andı.

Programda, geleneksel Türk İslam pilavı ikram edildi. Ayrıca Yörük Türkmen sanatçı Mustafa Ali Kasap'ın "Efemiz Atatürk Adana"da isimli resim sergisi açıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement