Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı - Son Dakika
Yerel

Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Darende, Arapgir, Battalgazi ve Arguvan'da törenlerle anıldı

10.11.2013 13:11

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75. yılında Malatya'nın Darende, Arapgir, Battalgazi ve Arguvan ilçelerinde törenlerle anıldı.

Darende'de Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'de saygı duruşunda bulunuldu. Anma töreni, Mehmet İzzet Paşa Ortaokulu'ndaki program ile devam etti.

Programın açılışında konuşan okul müdürü Metin Demir, Atatürk'ün, yaşamını millete adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet kurma başarısını gösteren eşsiz bir komutan olduğunu söyledi. Öğrencilerin günün anlamına ilişkin yazı ve şiirler okuduğu törende, Atatürk'ün hayatını anlatan sunum yapıldı.

Törene, Kaymakam Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık, Cumhuriyet Savcısı Engin Sağlam, daire ve okul müdürleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

- Arapgir

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenlerin sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Anma törenine, 75. Yıl İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Yatılı Bölge Okulu'nda (YİBO) devam edildi.

Atatürk'ün sevdiği şarkıların koro eşliğinde seslendirildiği programda, Atatürk'ün hayatı ile ilgili sinevizyon gösterisi sunuldu.

Törene, Kaymakam Vekili Medeni Bakır, Garnizon Komutanı Üsteğmen Özgür Gümüşay, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Cumhuriyet Savcısı Ali Öztürk, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Battalgazi

Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol üyeleri, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Daha sonra Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda anma töreni düzenlendi. Törende, Battalgazi METEM öğrencileri, şiirler okudu.

Törene, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Garnizon Komutanı Ahmet Eren, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Arguvan

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma törenine, Arguvan Lisesi Konferans Salonu'nda devam edildi.

Burada Atatürk ile ilgili çeşitli sunumlar yapıldı.

Programa, Kaymakam Zafer Oktay, Belediye Başkanı Vekili Ali Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özcan Durmaz, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement