WASHINGTON - Büyük Önder Atatürk, vefatının 84. yılında ABD'de anıldı - Son Dakika
Güncel

WASHINGTON - Büyük Önder Atatürk, vefatının 84. yılında ABD'de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84'üncü yılında ABD'nin başkenti Washington ile New York'ta anıldı.

10.11.2022 20:59  Güncelleme: 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84'üncü yılında ABD'nin başkenti Washington ile New York'ta anıldı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde düzenlenen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından Atatürk büstüne konulan çelenk ile başladı.

Daha sonra törende bir konuşma yapan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, " 10 Kasım'lar sadece bir anma günü değil, aynı zamanda Atatürk'ün düşüncelerini, fikirlerini hatırlamak ve Atatürk'ün çağın ötesine ışık tutan vizyon ve liderliğinin yeniden anlaşılması ve gelecek nesillere aktarılması için bir vesiledir." dedi.

Bugünlerin milletçe kenetlenmeye, birlik ve beraberliği daha iyi idrak etmeye ve Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin kıymetini anlamaya vesile olduğunu belirten Mercan, "Düşüncelerimiz, inançlarımız, etnik kökenlerimiz ne olursa olsun, Türk milletinin ne kendi tarihini ne de dillerini unutmaya, ne niyeti ne de böyle bir düşüncesi vardır." ifadesini kullandı.

Törende, Silahlı Kuvvetler Ataşesi Tuğgeneral Hakan Çanlı da Türk milleti için 10 Kasım'ların matem günü olmadığını belirterek, " Orta Doğu, Avrupa ve dünya tarihinin 19. ve 20. yüzyılına damga vurarak eşi benzeri görülmemiş izler bırakan Atatürk'ü anma ve onun temsil ettiği idealleri anlama günüdür." dedi.

Törene, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Washington Temsilcisi Mustafa Lakadamyalı, yerli ve yabancı diplomatlarla Washington civarında yaşayan Türk vatandaşları katıldı.

Büyük Önder, New York'ta anıldı

New York'ta bulunan Türkevi'nde Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ile Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Türk halkı ve Türkiye için önemine dikkati çekerek, "Ülkemiz bugün dünya sisteminin en saygılı ülkeleri arasında yerini almıştır." diye konuştu.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür de Atatürk'ü en iyi şekilde anmanın, onu anlamak olduğuna işaret ederek birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyet'in temel değerlerine sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği Askeri Danışmanı Albay Özcan Kuzeyi de yaptığı görsel sunumda, dünya liderlerinin Atatürk'ün "dahi asker" olduğu şeklindeki övgü içeren sözlerine yer verdi.

Atatürk Okulu, Cumhuriyet Okulu ve Maarif Okulundan öğrenciler de törende şiirler okudu. Törene daimi temsilcilik ve konsolosluk görevlileri ile Türk vatandaşları katıldı.

WASHINGTON - Büyük Önder Atatürk, vefatının 84. yılında ABD\'de anıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel WASHINGTON - Büyük Önder Atatürk, vefatının 84. yılında ABD'de anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement