Büyükşehir Belediyesi'nin İleri Biyolojik Arıtma Tesisleri tam kapasite çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Belediyesi'nin İleri Biyolojik Arıtma Tesisleri tam kapasite çalışıyor

Büyükşehir Belediyesi\'nin İleri Biyolojik Arıtma Tesisleri tam kapasite çalışıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin doğa ve insan sağlığını koruyan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri tam kapasite çalışıyor.

18.06.2020 12:10  Güncelleme: 02:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin doğa ve insan sağlığını koruyan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri tam kapasite çalışıyor. Temiz su sağlayan ve kötü koku oluşmasını engelleyen tesislerde son teknoloji kullanılarak yüksek verim elde ediliyor.

Aydın genelinde su kaynaklarının kirlenmesinin önlemek ve evsel atıkların doğaya geri dönüşü sırasında çevreyi korumak için Başkan Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla bugüne kadar 37 atık su arıtma tesisinin revizyonları yapıldı. Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan milyonlarca liralık kritik yatırımlardan biri olan atık su arıtma tesisleri, yüksek kapasite ile çalışmaya devam ediyor.

Kuşadası İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren ASKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Hakan Kirif, modern teknolojik donanıma sahip tesislerde yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

"Uzman personel işin her aşamasını kontrol ediyor"

Kuşadası İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin çalışma aşamalarını anlatan Hakan Kirif, "Bu tesisteki atık su arıtma işlemleri 4 aşamadan oluşuyor. İlk aşama Güzelçamlı, Davutlar ve Kuşadası merkezde bulunan terfilerle arıtmanın girişine gelmektedir. Sonra fiziksel arıtmaya giriliyor. Fiziksel arıtma yapıldıktan sonra, ileri biyolojik arıtma ünitesine geçiliyor. Son aşamada ise derin deşarjla, çevreye temiz bir şekilde deşarj ediliyor. Bu işlemler çevre, makine ve elektrik mühendislerimizin kontrolünde yapılıyor" dedi.

"Atık sular laboratuvarda 24 saat boyunca gözlem altında tutuluyor"

Gerekli tüm teknik donanıma sahip tesis laboratuvarında tesise gelen atık suların detaylı incelemesini yaptıklarını belirten Kirif, "Giriş ve çıkışlardan numune alınarak, 24 saat gözlem altında tutuyoruz. Biyolojik ve kimyasal oksijen ihtiyacı, PH, katı madde, iletkenlik, sıcaklık tahlilleri yapılıyor. Bu analizleri yaparak tesisimizin daha iyi işletilmesi için yönetmelik standartları değerinde deşarj etmeyi sağlıyoruz. Numunelik su alındıktan sonra mikroskopta biyolojik arıtmadaki bakterileri inceliyoruz. Bakterilerin durumlarına bakıyoruz. Hangileri var, isteğimiz suyu arıtacak bakteriler var mı, yoğunluğu, ne kadarlık seviyeye geldiği gibi durumlara bakıyoruz. Çünkü suyun arıtılması için belli bir yoğunluğun olması gerekiyor ve belli bir çamur yaşı olması gerekiyor" dedi.

"Tesisin kontrolleri ve güvenliği elektronik olarak denetleniyor"

Tesisteki ünitelerin kontrolünün teknik elemanlar tarafından yapılarak, otomasyon ünitesi sayesinde uzaktan kontrol edilebildiğini belirten Hakan Kirif, "Tüm tesis otomatik çalışmakta, otomasyon sayesinde kontrolü sağlamaktayız. Ünitelerdeki, kapalı alanlardaki gaz seviyelerini; hidrojen, sülfür, metan gazlarının ölçümlerini buradan takip edebiliyoruz" şeklinde bilgi verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Belediyesi'nin İleri Biyolojik Arıtma Tesisleri tam kapasite çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi Mix Flip: Özellikleri ve tanıtım tarihi ortaya çıktı
    14:31 Xiaomi Mix Flip: Özellikleri ve tanıtım tarihi ortaya çıktı

    Xiaomi Mix Flip, katlanabilir telefon pazarında yerini alacak. İçe doğru katlanabilen yapıya sahip olan telefon, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve Adreno 750 grafik birimiyle güçlendirilecek. Mayıs ayında tanıtılması beklenen telefonun fiyatı da uygun olacak.

  • Honor Magic 6 Ultimate Edition Özellikleri ve Fiyatı
    14:31 Honor Magic 6 Ultimate Edition Özellikleri ve Fiyatı

    Huawei ile yollarını ayırmasının ardından ABD yaptırımlarına takılmadan çalışmalarını sürdüren Honor, kısa bir süre önce Magic 6 Ultimate Edition modelini tanıttı. Honor Magic 6 Ultimate Edition; 6,8 inç 2800×1280 çözünürlüklü 120 Hz tazeleme hızı sunan LTPO OLED panele ev sahipliği yapıyor. Akıllı telefonda kullanılan işlemci Snapdragon 8 Gen 3. 4 nm teknolojisiyle üretilen yonga setinde 1 adet 3.3 GHz ARM Cortex-X4, 3 adet 3.2 GHz ARM Cortex-A720, 2 adet 3.0 GHz ARM Cortex-A720 ve 2 adet 2.3 GHz ARM Cortex-A520 çekirdekleri mevcut. Modelde 16 GB RAM ve 512 GB veya 1 TB depolama seçenekleri bulunuyor. Ayrıca 50 Megapiksel ana, 180 Megapiksel periskop ve 50 Megapiksel ultra geniş açı sensörlerinden oluşan üçlü kamera adasına sahip olan Honor Magic 6 Ultimate Edition, DSLR kalitesinde fotoğraf çekimi imkanı sunuyor. Fiyatı ise 16 GB RAM + 512 GB ROM için $972, 16 GB RAM + 1 TB ROM için $1069 olarak belirlendi.

  • Samsung Galaxy Z Fold 6 için ucuz bir versiyon çıkabilir
    14:31 Samsung Galaxy Z Fold 6 için ucuz bir versiyon çıkabilir

    Samsung Galaxy Z Fold 6 modelinin fiyatı hakkında çıkan iddialara göre, daha düşük fiyatlı bir versiyonun da sunulabileceği belirtiliyor. Bu versiyonun, daha düşük seviyede özelliklere sahip olması bekleniyor.

  • Başkan Muhittin Böcek, Akseki'de ulaşım sorununu çözdü
    14:30 Başkan Muhittin Böcek, Akseki'de ulaşım sorununu çözdü

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akseki ziyareti sırasında vatandaşların ulaşım desteği talebini karşılıksız bırakmadı. Uzak mahallelerde oturan vatandaşlar ring seferleri ile ilçe merkezine taşınıyor.

  • Başkan Yılmaz, öğrenci evinde sahur yaptı
    14:29 Başkan Yılmaz, öğrenci evinde sahur yaptı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gençlere elleriyle sahur sofrası hazırladı. Üniversiteli gençler, Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

  • Çorum Belediyesi Sosyal Tesisinde Su Tasarrufu İçin Gri Su Teknolojisi Kullanılıyor
    14:27 Çorum Belediyesi Sosyal Tesisinde Su Tasarrufu İçin Gri Su Teknolojisi Kullanılıyor

    Çorum Belediyesi, Meydan Sosyal Tesisinde kurulan Gri Su Tekrar Kullanım Modülü ile su tüketimini yarı yarıya azaltmayı hedefliyor. Lavabo ve banyoda kullanılan atık su, filtre ve mor ışık teknolojisiyle tuvalet temizliğinde kullanılmak üzere arıtılıyor. Deneme sürecinin başarılı olması halinde, 8 sosyal tesise daha bu sistem uygulanacak. Gri su teknolojisiyle su tasarrufu sağlanmasının yanı sıra, AR-GE çalışmalarıyla farklı alanlarda da bu teknolojinin kullanılması planlanıyor.

  • Samsun'da Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi başladı
    14:25 Samsun'da Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi başladı

    Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi kapsamında Samsun'da ilkokul 3. sınıf öğrencileri arasından geleceğin spor şampiyonları belirleniyor. Uzman antrenörler eşliğinde yapılan taramalar sonucunda başarılı olan öğrenciler, spor branşlarına yönlendirilecek. Program kapsamında 19 bin 583 çocuk taramadan geçirilecek.

  • Yalova RoRo Limanı'nda Cezaevi Firarisinin Kaçışı: 4 Kişi Tutuklandı
    14:25 Yalova RoRo Limanı'nda Cezaevi Firarisinin Kaçışı: 4 Kişi Tutuklandı

    Yalova RoRo Limanı'nda cezaevi firarisinin 8 bin Avro karşılığında personel giriş kartını kullanıp gemiyle yurt dışına kaçmasını sağlayan ikisi işçi 4 kişi tutuklandı. Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firarinin limandan çıktığını tespit etti ve yapılan araştırmada, firariyi yurt dışına çıkaran kişilerin Bingöl'den getirilen insan ticareti organizatörü F.K. ve E.T. olduğu belirlendi. Ayrıca, limanda çalışan M.A. ve R.İ. isimli işçilerin giriş kartlarını kullanarak firarinin kaçmasına yardım ettikleri ortaya çıktı. 4 zanlı, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirdi
    14:25 AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirdi

    AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın, Ahmet Ataç'ın seçim harcamalarını eleştirerek, reklam panoları ve duvar giydirmeleri için yapılan harcamaların kaynağını sorguladı. Aydın, Ataç'a malvarlığını açıklamasını talep etti ve belediye bütçesinin şeffaflıkla kullanılmasını istedi.


Advertisement