'ByLock'çu Kadın İmam İçin Kırmızı Bülten - Son Dakika
Güncel

'ByLock'çu Kadın İmam İçin Kırmızı Bülten

15 Temmuz sonrası Japonya'ya kaçan FETÖ'nün kadın imamı Dilek S. oradan Meksika'ya gitmek isteyince, sınırdan kovuldu. Bunun üzerine Türkiye "kırmızı bülten" talep etti.

11.12.2017 09:43  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OHAL kararnamesiyle Ankara'da kapatılan 84 özel okulla ilgili başlatılan soruşturma derinleştirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı örgütün öğretmen yapılanmasında kritik görevde yar alan Dilek S.'nin darbe girişiminin ardından apar topar kaçtığı ortaya çıktı. İki çocuğuyla birlikte Japonya'ya kaçtığı tespit edilen Dilek S.'nin buradan da Meksika'ya kaçmaya çalıştığı ancak Meksika'ya girerken yakalanarak Japonya'ya geri teslim edildiği belirlendi. Meksika üzerinden ABD'ye geçip diğer firari FETÖ'cüler gibi örgütsel faaliyetlerini sürdürmek istediği değerlendirilen Dilek S.'nin yakalanması için savcılık düğmeye bastı. Öğretmenin Türkiye'ye iade edilmesi için "kırmızı bülten" dosyası hazırlandı.

İKİ ÇOCUĞUYLA JAPONYA'YA KAÇTI

Hakkında gözaltı kararı verilen Dilek S.'nin darbe girişimi sonrası 2 çocuğuyla Japonya'ya kaçtığı tespit edildi. Soruşturma neticesinde örgütün kadın yapılanmasının üst düzey sorumluları arasında olduğu belirlenen firari öğretmen Dilek S.'nin örgütün kripto haberleşme programı olan 'ByLock'un aktif kullanıcısı olduğu ve örgüt mensuplarına talimatlar verip yönlendirdiği kaydedildi.

MEKSİKA GERİ GÖNDERDİ

İstihbarat birimlerinden savcılığa gönderilen bilgiye göre, Dilek S., 2 çocuğuyla Japonya'dan Meksika'ya geçti. Ancak Meksika güvenlik birimleri, Dilek S.'yi. ülkeye girişine izin vermeyerek tekrar Japonya'ya gönderdi.

BAŞSAVICILIK "KIRMIZI BÜLTEN" TALEP ETTİ

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilek S. hakkında yakalama kararı çıkardı. Dilek S.'nin uluslararası düzeyde aranması ve yakalanması için Adalet Bakanlığı'na, "Soruşturması devam eden şüphelinin yakalanarak ülkemize iade edilmesini talep ediyoruz" şeklinde kırmızı bülten talebi gönderildi.

ADALET BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, kırmızı bülten talebini Emniyet Genel Müdürlüğü INTERPOL Daire Başkanlığı'na bildirecek. INTERPOL Daire Başkanlığı, resmi prosedürü tamamlayarak kırmızı bülten talebini merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan uluslararası polis kuruluşu INTERPOL'e gönderecek.

ERDOĞAN JAPONYA'YI UYARMIŞTI

Geçtiğimiz Temmuz ayında düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'nde Erdoğan, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile bir araya gelmişti. Erdoğan Japon Başbakan'a, "Ülkemizdeki menfur darbe girişiminden sonra ilk arayan Başbakanlardan birisi olduğunuz için de sizlere teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Ancak bu Fetullahçı Terör Örgütü, ne yazık ki Japonya'da eğitim kurumları, dernekler ve sözde kültür merkezleri kisvesi altında faaliyetlerini yine sürdürüyor. FETÖ iltisaklı kuruluşlar kendilerini Türk toplumunun temsilcisi gibi göstererek çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bunlar Türkiye'yi hiçbir şekilde temsil etmemektedir." demişti.

"FETÖ JAPONYA'DA ÇOK AKTİF"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Haziran ayında Japonya'ya yaptığı ziyarette, "FETÖ, Japonya'da da çok aktif ve burada büyük bir tehdit oluşturuyor." ifadesini kullanmıştı.

\'ByLock\'çu Kadın İmam İçin Kırmızı Bülten

Son Dakika Güncel 'ByLock'çu Kadın İmam İçin Kırmızı Bülten - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement