Time Dergisi En Etkili Liderler Listesine Giren Erdoğan'ın Tanıtım Yazısını Can Dündar'a Yazdırdı - Son Dakika
Güncel

Time Dergisi En Etkili Liderler Listesine Giren Erdoğan'ın Tanıtım Yazısını Can Dündar'a Yazdırdı

TIME dergisinin dünyadaki en etkili 100 kişiyi sıraladığı geleneksel TIME 100 listesinde bir skandala imza atıldı. Listeye giren Erdoğan'ın tanıtım yazısı Can Dündar'a yazdırıldı.

20.04.2017 17:38  Güncelleme: 09:23

HABERLER.com/ ÖZEL

TIME dergisinin dünyadaki en etkili 100 kişiyi sıraladığı geleneksel TIME 100 listesi açıklandı.

Bu yıl 14. kez hazırlanan TIME 100 listesi, öncüler, titanlar, sanatçılar, liderler ve ikonlar olmak üzere 5 ayrı kategoride dünyanın en etkili isimlerini belirliyor. 'Liderler' kategorisinde Recep Tayyip Erdoğan, Donald Trump, Vladimir Putin, Papa Francis gibi isimler yer aldı.

TANITIM YAZISINI CAN DÜNDAR'A YAZDIRDILAR

Time Dergisi en etkili liderler listesine giren Erdoğan'ın tanıtım yazısında bir skandala imza attı. Dergi Erdoğan'ın tanıtım yazısını Türkiye'de casuslukla suçlanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Can Dündar'a yazdırdı.


Erdoğan'ı eleştiren Dündar'ın tanıtım yazısında şu ifadeler yer aldı:

"Batılı demokrasiye yönelik 100 yıllık modernleşmenin ardından, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti, onun yerine geçmeye yeltenen ilk siyasetçi tarafından yok edilebilir.

Recep Tayyip Erdoğan iktidara 2001 krizinden sonra, dini siyasi amaçlar için kullanarak geldi. 'Müslüman bir demokrat'ı kabul etmeye istekli bir Batı'nın desteklediği Erdoğan, 15 yılda altı seçim kazanarak kendi gücünden zehirlendi. Ben dahil, rejimini eleştiren onlarca gazeteciyi hapse attı. Ardından, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından, 70 binden fazla insanı hapse atarak cadı avını genişletti.

Her zamankinden daha otoriter olan ve Türkiye'nin zorlanan ekonomisiyle dünyadan büyük ölçüde uzaklaşmasını önemsiz göstermeye çalışan Erdoğan, yetkilerini ciddi biçimde artıracak bir anayasa referandumunda zafer ilan etti. Bu durum esasında sonun başlangıcının işareti; zira Erdoğan sadece kentleri değil, başkalarına suç atma becerisini de kaybetti."

Time Dergisi En Etkili Liderler Listesine Giren Erdoğan\'ın Tanıtım Yazısını Can Dündar\'a Yazdırdı

Son Dakika Güncel Time Dergisi En Etkili Liderler Listesine Giren Erdoğan'ın Tanıtım Yazısını Can Dündar'a Yazdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement