Çanakkale'de Afad'dan Eğitim Seferberliği - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Afad'dan Eğitim Seferberliği

Çanakkale Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğü (AFAD), Deprem Haftası kapsamında ilk ve orta dereceli okullarda eğitim düzenlendi.

07.03.2018 09:56

Çanakkale Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğü (AFAD), Deprem Haftası kapsamında ilk ve orta dereceli okullarda eğitim düzenlendi.

Afete Hazır Türkiye - Afete Hazır Okul Projesi kapsamında AFAD İl Müdürlüğü, Çanakkale il merkezi ve ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okularda "temel afet bilinci" eğitimleri verdi.

Deprem Haftası süresince 16 okulda 3 bin 228 öğrenciye afet türleri, afet öncesi, sırası ve sonrası alınması gereken tedbirleri anlatan Çanakkale AFAD eğitmenleri, teorik anlatımları ders sonunda yaptıkları tatbikatla pekiştirdi.

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencileri olası afetlere karşı bilinçli ve hazır hale getirmek istediklerini belirtti.

Bu eğitimlerin öğrenciler için çok yararlı olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Deprem Haftası nedeniyle düzenlediğimiz eğitimlerde eğitmenlerimiz tarafından öğrencilere afet türleri ve olası afetlerde davranış tarzları anlatılıyor ve tahliye tatbikatları gerçekleştiriliyor. Afetlere karşı mücadelenin en önemli basamağı bilinçli bir topluma sahip olmaktır. Bilinçli bir toplum olmanın temel taşlarından biri ise erken yaşlardan itibaren eğitimler verilmesidir. Temel afet bilinci eğitimini almış, acil durumlara karşı yapması ve yapmaması gerekenleri bilen bilinçli bir nesil yetiştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Afad'dan Eğitim Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement