Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97.yıl dönümü dolayısıyla Pendik'te tarih ve sanat söyleşisi düzenlendi.

15.03.2012 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla Pendik'te tarih ve sanat söyleşisi düzenlendi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşide, tarihçi-yazar Talha Uğurluel, Çanakkale Cephesi'nin, 1. Dünya Savaşı'nın en çetin cephe ve deniz savaşlarının başında geldiğini, Çanakkale'nin sadece bir cephe müdafaası olarak ele alınamayacağını söyledi.

Uğurluel, atalarımızın, Çanakkale'de kısıtlı imkanlarla, devrin en önemli savaş gemilerine sahip İngiliz, Fransız, İtalyan ve Rus donanmalarına, dünyanın dört bir yanından toplanılarak getirilen orduların çıkarmalarına göğsünü siper ederek geçit vermediğini ifade etti. Uğurluel, "Özellikle cephe savaşlarında, cephelerdeki askerlerimiz düşmana karşı gündüz amansızca savaşmış, gece ise milletimizin alicenaplılığını göstermiş. Siperler arasının 5 metreye kadar düştüğü yerde, gündüz kıran kırana savaşan askerlerimiz, gece yiyeceklerini, sularını düşmanla paylaşmış, bazen düşman siperlerinde söylenen şarkıları alkışlamışlar, bazen de yanık türküleri düşman askerleri için söylemişler" dedi.

Söyleşi de, sunucu Reha Yeprem de, Çanakkale'nin milli kimlik açısından önemine değindi. Yeprem, Japonların yeni jenerasyonlara milli bilinci aşılamak için Hiroşima ve Nagazaki'de yaşananları anlattıklarını belirterek, "Biz de yeni jenerasyonlara Çanakkale ruhunu tanıtmalı, birlik ve beraberlik içerisinde yedi düvele karşı bu büyük zaferi nasıl kazandığımızı, tekrar tekrar anlatmalıyız" diye konuştu.

Söyleşiye katılan konuklara Demirhindi şerbeti ikram edildi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement