Çanakkale Zaferinin 97. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Zaferinin 97. Yıldönümü

Van'ın Çaldıran ilçesinde, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 97.yıldönümü nedeniyle bir anma töreni düzenlendi.

18.03.2012 16:43

Van'ın Çaldıran ilçesinde, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü nedeniyle bir anma töreni düzenlendi.

Anadolu Lisesi konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Çanakkale Savaşı'nı anlatan slayt gösterisi ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından, savaşta askerlerin ailelerine yazdıkları mektuplar okundu.

Duygulu anların yaşandığı programda, Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Lise öğrencileri tarafından ortak hazırlanan 'Silahını vermeyen Mehmetçik' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Tören, İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar'ın şehit ve gazi yakınlarına çeşitli hediyeler vermesinin ardından sona erdi.

Programa; Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Gürbüz Demirtaş, Çaldıran Belediye Başkan Vekili Halil Taş, İlçe Müftüsü Mehmet Tuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Anus, kurum amirleri, şehit ve gazi yakınları katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Zaferinin 97. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement