Çankaya 19 Mayıs'ı Sokakta Kutladı - Son Dakika
Yerel

Çankaya 19 Mayıs'ı Sokakta Kutladı

Çankaya 19 Mayıs\'ı Sokakta Kutladı

Çankaya Belediyesince düzenlenen '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' kutlamaları çeşitli etkinliklere sahne oldu.

20.05.2012 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesince düzenlenen '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' kutlamaları çeşitli etkinliklere sahne oldu.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, başkanvekilleri, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Çankayalı sporcular ve belediye çalışanlarıyla Abdi İpekçi Parkı'nda buluşarak, Sakarya Caddesine geldi. Tandoğan'dan Sakarya'ya yürüyen halk kortejini Gazi Mustafa Kemal Bulvarında karşılamaya çıkan Tanık, yurttaşlarla birlikte yürüyen CHP milletvekilleri Gülsün Bilgehan, İzzet Çetin, Ali Serindağ ve CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ve CHP'li yöneticilerle birlikte Sakarya Caddesine geldi.

Coşkulu alkışlar ve Gençlik Marşı eşliğinde alana giren binlerce yurttaştan oluşan korteje ve alanda bekleyen kalabalığa hitap eden Başkan Tanık, "Sakarya Caddesi Sakarya Meydanı'na dönüştü sizlerin sayesinde. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı iken Atatürk'ün bize armağanı idi. 12 Eylül Askeri Darbesi'nden sonra adı değiştirildi, 'Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına dönüştürüldü.' O anma ne anlama geldiğini bilen, o yönde ne tür gelişmeler olduğunu fark eden Cumhuriyet sevdalısı insanlarımız kendi bayramlarına ve Anadolu'nun özgürleşmesinin ilk adımına sahip çıkıyorlar. Sizleri bu duyarlılığınızdan ötürü sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Hiç kuşku yok ki, Atatürk kendisinin Samsun'a ilk adımı attığı günün tarihini gençliğe bir armağanda bulundu. Gençlik Bayramında gençliği sporla buluşturup sağlıklı, özgür ve sağlam kafalı ve sağlam vücutlu yeni nesiler yetiştirmek için özel bir işaret verdi, bu bayramı armağan ederek. Atatürk'ü Anma gençlik ve spor bayramının insanımızın uygarlaşma, özgürleşme ve çağdaş medeniyetler düzeyini daha da geçmek için çok önemli bir kazanımdır. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı devletin en üstünden halka armağan edilen bir bayram olarak uzun yıllar kutladık. Geldiğimiz bu noktada halkımızın ve gençliğimizin artık kendi bayramını kutlaması, kendi yollarını açmasının zamanının geldiği görünüyor.

Bu halk emeğin bayramının yasak olduğu, onu kutlamanın dünyanın eziyetlerine, çilelerine, acılarına, can kayıplarına sebep olduğu günleri yaşamış bulunuyor. Örgütlü sendikalarımızın işçilerimizin, emekten yana halkımızın mücadeleleriyle 1 Mayıs nasıl alanlarda yasal olarak kutlanabilir hale geldiyse, söke söke alınmış bir bayram olarak kutlanıyorsa 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının da yeniden kazanmamızın zamanı gelmiş bulunuyor. Sevgili Cumhuriyet sevdalıları sizlerin yüreklerindeki bu duyguyu ifade ederek seslerinizi yükseltmenize yardımcı oldum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı coşkuyla, özgürce kutlayacak nice günlerimiz olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan yaptığı konuşmada 19 Mayıs Stadyumunun bir gençlik bayramında ilk kez boş kaldığını dile getirdi. Ankara Milletvekili İzzet Çetin 28 Şubat'la hesaplaşma adına 29 Ekim'le hesaplaşıldığını, bu hesaplaşmada ulusal bayramları unutturmak için okul isimlerinin bile değiştirildiğini öne sürerek, 19 Mayıs'ın bir yürüyüş, uyanış, diriliş, özgürlük ve cumhuriyet olduğunu ifade etti.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ ise alandaki katılımcıların bayramını kutlayarak 19 Mayıs'ın Samsun'dan başlayıp Ankara'da sona eren onurlu bir yürüyüş olduğunu söyledi.

Başkan Tanık'ın sahneye davet ettiği Ezginin Günlüğü müzik topluluğunun konseri ile devam eden topluluk kent merkezinde izleyenlere bayram tadında bir akşam yaşattı. Konserin ardından yağmura rağmen Ezginin Günlüğü'nün şarkılarına eşlik eden Ankaralılara ve sanatçılara teşekkür eden Tanık, 20 Mayıs'ta saat 20.00'de Anıtpark'ta gerçekleştirilecek İnti-İllimani konserine tüm Ankaralıları davet etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankaya 19 Mayıs'ı Sokakta Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement