Çankayalı Spor Yapacak Herkes Mutlu Olacak - Son Dakika
Güncel

Çankayalı Spor Yapacak Herkes Mutlu Olacak

Çankayalı Spor Yapacak Herkes Mutlu Olacak

Çankaya Belediyesi gençlik haftası etkinlikleri kapsamında 'Çankaya Spor Yapacak Herkes Mutlu Olacak' sloganıyla gençleri tatlı rekabete çağırıyor.

28.05.2014 09:28  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü Mahalleler arası spor oyunları projesi 28 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında belediyenin Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde 32 lisenin futbol, basketbol ve voleybol takımlarının katılımıyla gerçekleşecek.

Gençlerin derslerindeki stresten bir nebze olsun uzaklaştırmayı hedefleyen projede futbolda 28, basketbolda 19 ve voleybolda 18 takım olmak üzere 65 takımdan 720 öğrenci kıyasıya mücadele verecek.

Fikstür ve maçlar hakkında teknik bilgiler veren Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Komisyonu Beden Eğitimi Öğretmeni Orhan Çalışkan etkinliğe katılacak tüm okullara başarılar dilerken turnuvanın açılış günü olan çarşamba gününden itibaren pazar günü hariç tüm günlerde süreceği bilgisini verdi.

ESKİ FUTBOL YILDIZLARI GÖSTERİ MAÇI YAPACAK

Açılış günü Çankaya Belediyesi HOY-TUR Halk Dansları Topluluğu'nun renk katacağı etkinlik Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve eski hakem Çankaya Belediyesi Başkanvekili Selçuk Dereli ile Tanju Çolak, Ergün Pembe, Ümit Özat, Erdoğan Arıkan ve Cem Papila gibi futbol camiasının ünlü isimlerinin de yer alacağı Şöhretler Karması'nın gösteri maçıyla start alacak.

Futbol ve basketbolda gençlerin heveslerini kırmamak ve mücadele azimlerini diri tutmak için grup sistemi tercih edilirken voleybolda takımlar eleme usulü ile finale gelecekler. Tüm karşılaşmaların Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde olacağı müsabakalarda futbolda 5 oyuncu 1 kaleci ve 4 yedek oyuncu yer alırken maçlar 15'şer dakikadan 2 devreli olacak. Basketbolda oyuncular sokak basketbolu şeklinde 3 oyuncu ve 3 yedek oyuncu ile mücadele ederken maçlar 10 dakika ile sınırlı olacak. Ancak 10 dakika dolmadan 21 sayıya ulaşan ekip maçı almış olacak. Grup sisteminin olmadığı voleybolda ise takımlar 6 oyuncu ve 4 yedekte olmak üzere 10 oyuncu ile kazanılmış iki set üzerinden mücadelelerini sürdürecekler.

Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde saat 17.30'da başlayacak karşılaşmalar öncesi öğrencilere servis kolaylığı da sağlanacak. Okullardan servisle alınan öğrenciler yine aynı şekilde etkinlik bitiminde okullarına ulaştırılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği 12 beden eğitimi öğretmenin hakem olarak görev yapacağı karşılaşmalar öncesi gençlere müsabakalarda giyecekleri malzemeler de dağıtıldı.

Liselerin müdür ve beden öğretmenleri ile öğrencilerin katıldığı tanıtım toplantısında proje ile ilgili bilgiler veren Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, katılımın bir hayli yüksek olduğu organizasyonda tatlı bir rekabetin yaşanacağını belirtirken belediyenin gençlerle ortak etkinlik yapması konusunda bundan sonra da güzel çalışmalar içerisinde olacakları müjdesini verdi. Bu projeye büyük önem veren eğitmenlere teşekkür eden Kaya, 'Biz bu etkinliği gerçekleştirirken herkesin bu etkinlikte bir arada olmasını gözetiyoruz. Biz genç arkadaşların hem keyifli vakit geçirmesini hem de rekabet yaratarak güzel hediyelerin kazanılacağı ve gençlerin hatırlayacağı bir anı bırakmak istiyoruz' diye konuştu.

Müsabakaların dışında belediyenin Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde velileri ve eğitmenleri ile farklı bir etkinlik yaşayacak olan gençler hem spor yapma fırsatına sahip olacaklar hem de etkinlik sonunda sürpriz hediyelerin sahibi olacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çankayalı Spor Yapacak Herkes Mutlu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement