Çankırı'daki deprem sonrası Prof. Ahmet Ercan'dan iki ilimiz için 6.8'lik deprem uyarısı - Son Dakika
Gündem

Çankırı'daki deprem sonrası Prof. Ahmet Ercan'dan iki ilimiz için 6.8'lik deprem uyarısı

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Bolu-Gerede-Çankırı arasında 6 ila 6.8 büyüklüğünde bir deprem olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

27.12.2023 17:25  Güncelleme: 17:30

Çankırı'da, merkez üssü Ilgaz ilçesi olan ve saat 16.04'te meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrası Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan bir uyarı geldi. Ercan, Bolu-Gerede-Çankırı arasında 6 ila 6.8 büyüklüğü arasında deprem meydana gelebileceğini bildirdi.

ÇANKIRI'DA 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Çankırı'nın Ilgaz ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Depremle ilgili Prof. Ercan'dan da bir açıklama geldi.

Çankırı'daki depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan iki il için 6,8'lik deprem uyarısı

PROF. ERCAN'DAN BOLU VE ÇANKIRI İÇİN DEPREM UYARISI

Sosyal medya hesabı X'ten paylaşım yapan Ercan, "27 Aralık 2023 Çarşamba 16.04'de Çankırı-Ilgaz'daki deprem, bu yörede Kuzey Anadolu Kırığının gerilmekte olduğunu göstermektedir. İleride Bolu-Gerede-Çankırı arası M6,0- M6,8 büyüklüğünde boşalma eğiliminde. Süreyi bilmiyoruz. Sağlam yerde, sağlam çelik yapı. Güçlü ekonomi." ifadelerini kullandı.

Çankırı'daki depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan iki il için 6,8'lik deprem uyarısı

ÇANKIRI 1 AYDIR SALLANIYOR

Öte yandan Çankırı Ilgaz'da 22 Aralık 3.5, 1 Aralık'ta ise 3.8 büyüklüğünde 2 deprem daha meydana gelmişti.

Çankırı\'daki deprem sonrası Prof. Ahmet Ercan\'dan iki ilimiz için 6.8\'lik deprem uyarısı
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Gündem

Son Dakika Gündem Çankırı'daki deprem sonrası Prof. Ahmet Ercan'dan iki ilimiz için 6.8'lik deprem uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Emekli Tahminci: Ben bir tahminde bulunmak istiyorum olabilecegini düşündüğüm afyon dinar,kitahya simav,erzincan ve ankara haymanada bir 6.5 siddetinde bir deprem olabilir derim bunu bu yorumcularin astroloji tahmincilere inanarak gidip olay yerinde arastirma yapmayan deprem muhendisleri jeoloji muhendislerin tahmini falcilik yorumlarina dayanarak bir tahmin yaprim insallah olmaz,fakat olirsada beni onune gelen onceden bildi diye reklam olurum kemal sunalin filnindeki gibi 46 25 Yanıtla
    Murat Çıtak: Kına bulundur yanında. 2 1

Advertisement