Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Çelebi Atandı - Son Dakika
Güncel

Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Çelebi Atandı

Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Çelebi Atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imzaladığı Rektörler Kararnamesiyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğüne, seçimlerde ikinci çıkan Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi'yi atadı.

18.11.2014 12:43  Güncelleme: 14:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imzaladığı Rektörler Kararnamesi'yle Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü'ne, seçimlerde ikinci çıkan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi'yi atadı. Prof. Dr. Çelebi, mevcut rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin 28 Kasım'da dolacak görev süresinin ardından Rektörlük koltuğuna oturacak.

Celal Bayar Üniversitesi'ninde geçen 30 Ekim'de yapılan Rektörlük seçimlerine katılan 10 adaydan, mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli 204, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çelebi 108, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var 73, Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu 57, Medikal Ozon Terapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci 55, eski rektör Prof. Dr. Semra Öncü 53 oy alarak ilk 6 isim arasına girmiş ve isimleri YÖK'e sunulmuştu.

YÖK, kendisine sunulan isimlerden 3'ünü eleyip, birinci sırada İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çelebi, ikinci sırada Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var ve üçüncü sırada mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sundu. CBÜ'de kurulduğundan bu yana üniversitede yapılan seçimlerde ikinci çıkan aday Cumhurbaşkanları tarafından Rektör olarak atandı. Bu gelenek Prof. Dr. Çelebi'de de devam etti. CBÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Çelebi, mevcut rektör Prof. Dr Mehmet Pakdemirli'nin 28 Kasım'da sona erecek görev süresinin ardından koltuğuna oturacak.

Prof. Dr. Çelebi rektör olarak atanmasının ardından DHA'ya yaptığı açıklamada, üniversite, Manisa ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dilediğinde bulunup, "Manisa'nın bir evladı olarak kurulduğu günden beri Celal Bayar Üniversitesi'nin bir mensubu olmaktan onur duyuyorum. Üniversitemizin, ulusal ve uluslararasi duzeyde aranilan, öncelikle tercih ve takip edilen bir universite haline getirilmesi hepimizin ortak dileğidir. Bu da ancak egitim öğretim, araştırma, topluma katkı ve yonetim süreçlerinde kalite odakli bir anlayışı üniversiteye hakim kılmakla gerçekleşir. Bunu gerçeklestirmek için yola çıktık. Üniversitemize katma değer sağlayan herkesi işin içine dahil ederek hep birlikte daha özgürlükçü, yenilikçi, girişimci ve katılımcı bir Celal Bayar Üniversitesi hedefliyoruz. Manisa bir üniversite şehri olmalı, bu şehrin üniversitesinin de bir marka değeri olmalıdır" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Çelebi Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement