Cezaevi Misafirleri İçin Modern Sinema Salonu - Son Dakika
Yerel

Cezaevi Misafirleri İçin Modern Sinema Salonu

Cezaevi Misafirleri İçin Modern Sinema Salonu

Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü ve tutuklular için yenilenen sinema salonu görkemli bir törenle hizmete açıldı.

24.06.2013 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü ve tutuklular için yenilenen sinema salonu görkemli bir törenle hizmete açıldı. Yeniden dizayn edilen Sinema Salonunun açılışı, açılan Mesleki Eğitim kurslarında başarılı olan ve Açık Öğretim Kurumlarından mezun olan hükümlü ve tutuklulara diplomalarının verilmesi ile faaliyete başladı. Törene protokol üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Nazilli E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumunda Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya'nın ev sahipliğinde düzenlenen açılış ve müzik programına Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, Cezaevi Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Beyhan Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, Nazilli Cumhuriyet Savcıları, Cezaevi personeli ile çok sayıda tutuklu ve hükümlü katıldı. Yerel ses sanatçısı Alev ve Türk Halk Müziği TRT sanatçısı Soner Özbilen'in katıldığı program geç saatlere kadar sürerken protokol üyeleri için mahkumlar tarafından yapılan yağlı boya portre tablolar ise büyük ilgi gördü.

ALEV VE SONER ÖZBİLEN COŞTURDU

Kurum tanıtım sunumu izlenmesinin ardından program hükümlü ve tutukluların şiir okuyup türkü söylemesiyle devam etti. Aliaba Çağlı ve ekibinin Başsavcı Doğan Kaya'nın 'Gidiyorum' şiirini bestelemesi üzerine Başsavcı Kaya şiirini beste halinde seslendirdi. Sahneye ilk olarak çıkan sanatçı Alev ise davetlileri ve kader mahkumlarını hem eğlendirdi hem de hüzünlendirdi. Emniyet Müdürü İlyas Karpınar'ın 'Kara Tren' türküsüne eşlik ederken gözyaşı döktüğü görülürken, protokol üyeleri ve kader mahkumları türkülere sık sık eşlik ederek hep bir ağızdan söylemesi güzel dakikalar yaşattı. Yerel ses sanatçısı Alev'in ardından ise sahneye Türk Halk Müziği TRT sanatçısı Soner Özbilen çıktı. Yozgatlı Başsavcı Doğan Kaya'nın hemşerisi olan Özbilen, konserine ilk olarak yörelerine ait 'Yozgat Sürmelisi' ile başladı. 1,5 saat süren konserinde eşsiz eserleri seslendiren Özbilen, protokol üyeleri ve kader mahkumlarından uzun süre alkış aldı. Hizmetlerinden dolayı Aliaba Çağlı ve Behçet Bal'a teşekkür plaketi sunuldu.

PROTOKOL PORTLERİ ŞAŞIRTTI

Konserin ardından Cezaevinde açılan Mesleki Eğitimi kurslarında başarılı olan ve Açık Öğretim Kurumlarından mezun olan hükümlü ve tutuklulara diplomaları protokol üyelerince verildi. Yine Cezaevinde açılan resim kursu öğrencileri olan hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan yağlı boya tablolar ve portreler de büyük ilgi gördü. AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, İlçe Jandarma Komutanı Seydi Salman, Sanatçı Alev ve Soner Özbilen'e yağlı boya tablo hediye edilirken, Aydın Valisi Kerem Al, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Başsavcı Doğan Kaya portreleri de büyük alkış aldı. Sahiplerine birebir benzeyen portreler için mahkumlara teşekkür eden protokol üyeleri ilk fırsatta tekrar gelerek eserleri yapan mahkumlarla tanışacaklarını dile getirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cezaevi Misafirleri İçin Modern Sinema Salonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement