CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, AK Parti'nin ekonomik krizin faturasını belediye başkanlarına kestiğini öne sürdü.

04.10.2017 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, AK Parti'nin ekonomik krizin faturasını belediye başkanlarına kestiğini öne sürdü.

Tüm, Mecliste düzenlediği basın toplantısında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un da görevden alınmak istendiğini öne sürerek, "Bir partinin iç işlerine karışmak bizim işimiz değil. Ancak AKP büyükşehirlerde başarısızlığını sadece belediye başkanlarına yıkarak sorumluluktan kaçmaya çalışıyor. Belediye başkanları FETÖ'den dolayı mı görevden alınmak isteniyor, yoksa başka yolsuzluklar mı var? AKP, ülkenin içinde bulunuduğu ekonomik krizin faturasını belediye başkanlarına kesiyor." şeklinde konuştu

AK Parti'li belediye başkanlarının zorla istifa ettirildiğini öne süren Tüm, "Tek adam rejimi ülkenin her tarafında sıkıntı yaşatıyor. Belediye başkanları sarayın baskıları ile istifa ettiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na görevden el çektirildi. Ardından Düzce Belediye Başkanı görevden alınıyor ve yerine kayyum atanıyor." diye konuştu.

Halkın iradesine sahip çıktıklarını, seçim ile gelenlerin seçim ile gitmesinden yana olduklarını dile getiren Tüm, şunları kaydetti:

"Bu yaşananlar AK Parti'nin içinde bulunduğu siyasi krizi gösteriyor. Artık Türkiye hiçbir şekilde yönetilemiyor. Ekonomik kriz giderek artıyor. Emekçiler ve işçiler banka kredisini ödemek için boğuşuyorlar. Bütçe artık hiçbir ihtiyacı karşılamıyor. Halk her geçen gün daha da fakirleşiyor. Milyonlarca genç iş bekliyor. Çiftçiler ürettiklerinin karşılığını almak istiyor."

Tüm, müftülere nikah kıyma yetkisi veren düzenlemeyi de eleştirerek, laiklik karşıtı her girişimin kaybetmeye mahkum olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement