CHP Çevre Komisyonundan Datça Belediyesine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

CHP Çevre Komisyonundan Datça Belediyesine Ziyaret

CHP Çevre Komisyonundan Datça Belediyesine Ziyaret

CHP Muğla İl Teşkilatı Çevre Komisyonu, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan'ı ziyaret etti.

24.05.2013 01:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Muğla İl Teşkilatı Çevre Komisyonu, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan'ı ziyaret etti.

CHP Muğla İl Çevre Komisyonu, bundan böyle parti olarak çevre ve doğa koruma çalışmalarında, özellikle de tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri, zengin biyo çeşitliliği ve görkemli flora ve faunası ile gözbebeği olan Muğla'nın korunmasında daha aktif yer alacaklarını bildirdi.

Süleyman Akbulut, Reşat Uygun, Çiğdem Erko, Adem Zeybek oğlu, Sennur Özkan, Yavuz

Erkoğlu'ndan oluşan ziyaretçiler, Datça'nın çevre sorunları ile ilgili bilgi aldı.

CHP Muğla İl Çevre Komisyonunca yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Dünyamız küresel sermayenin, kıtalar ötesi şirketlerin aç gözlü vahşi saldırısı altındadır. Bu saldırı sadece doğaya, gezegenimize yönelik değildir, aynı zamanda insanlığa yapılmaktadır. GDO'lu yiyeceklerle insan nesli ciddi tehdit altındadır. Nükleer santraların patlamaları ile önce Çernobil'de, yakın zamanda da Fukişima'da binlerce insan hayatını kaybetmiştir. İklimler değişmekte, bu değişimler gezegenimizin bir yanında seller fırtınalar olarak ortaya çıkarken diğer yanında kuraklıklar, aşırı sıcaklıklar yaşanmakta, buzullar erimektedir. Ülkemiz karbon salınımları ile sera gazı etkisine ne yazık ki katkı sağlamaktadır. İlgili bakanlıklar fosil yakıtların kullanımında fütursuz olmakla kalmayıp inatla nükleer santral yapmak için çabalamaktadır.

Anayasaya aykırılığı konunun uzmanlarınca her fırsatta dile getirilen Kanun hükmünde kararnameler ile

yağma ve talanın önü tam anlamıyla sermayenin emrine sunulmuştur. İşte tam bu noktada bizler Muğla'mızın tarihini, doğasını korumak, kültürel miraslarını geleceğe aktarmak, börtü böceğine yapılacak olumsuz girişimleri engellemek üzere yola çıktık. Kararlı bir duruş göstererek ilimize sahip çıkacak, sahibi olmayanların sesi olacağız. Çünkü Muğla; tescilli tarihi ile ve arkeolojik, kentsel doğal sitler bakımından en yüksek sayıya sahip bir ildir ve 15 Özel Çevre Koruma Bölgesinden 5 bölge Muğla sınırları içindedir.100'ün üzerinde ören yeri,70'yakın antik kenti ile bu kentlerin efsane hikayeleri ile yetiştirdiği bilim, tarih ve felsefecileri ile bir uygarlık kaynağıdır. Akdeniz havzasında 5 türü belirlenen deniz kaplumbağalarının en önemli 2 türü İztuzu ve Fethiye'de olup Bern sözleşmesi ile koruma altına alınmıştır. Tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra endemik bitki türler eşsiz bitki örtüsü ile kıskanılacak bir güzelliğe sahip olan Muğla'mızın taşına toprağına, tarihine, kültürüne, çiçeğine böceğine, havasına suyuna sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu çalışmayı yürütürken katkı sağlayacak kurum ve şahıslara şimdiden teşekkür ederiz" - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Çevre Komisyonundan Datça Belediyesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement