CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Burdur'da - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Burdur'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Burdur\'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Varsa yoksa Türkiye'ye her gün yaşattıkları bir karanlık elbisenin önümüze getirdiği sorunlarla uğraşıyoruz" dedi.

11.10.2013 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Varsa yoksa Türkiye'ye her gün yaşattıkları bir karanlık elbisenin önümüze getirdiği sorunlarla uğraşıyoruz" dedi.

Koç, CHP Burdur İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, sosyal demokrat bir parti olarak emekliden, çalışandan, emeğin kazanılmış ama bundan sonra yitirilmekte olan haklarından ve sosyal devletten bahsedemediklerini söyledi.

"Varsa yoksa Türkiye'ye her gün yaşattıkları bir karanlık elbisenin önümüze getirdiği sorunlarla uğraşıyoruz" diyen Koç, şöyle devam etti:

"En son Yargıtay'ın verdiği kararı biliyorsunuz. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği ve Yargıtay 9. Dairesi tarafından temyizi görüşülen Balyoz davasında verilen kararları görüyorsunuz. Ortada adil yargılanma hakkının ihlaliyle ilgili ciddi iddialar, belgeler var. Nedir onlar, sahte dijital veriler var. Teknolojik olarak o dönemde, suçun işlendiğinin iddia edildiği dönemde, teknolojik olarak geçerliliği olmayan tekniklerin kullanıldığı, sonradan yürürlüğe giren tekniklerin kullanıldığı belgeler var. Bu neyi gösteriyor? Düzmece olduğunu gösteriyor. Yani yapmaca, sonradan imal edildiğini gösteriyor."

Koç, Türkiye Cumhuriyeti'nin iki temel mayası olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bunlardan biri 90 yılda yaratılan ulusal kimlik. Hepimizin bir kökü, bir kökeni var ve bu herkes için bir şeref. Herkesin bir inancı var. Bu da herkes için bir şan, bir şeref ama bizi bugünlere taşıyan insanlar o zor günlerdeki mücadeleyi yaparken kendi soylarını, soplarını, aşiretlerini, etnik kimliklerini, kendilerini, kendi inançlarını ve mezheplerini ön plana koymamışlar. Bunların hepsinin üzerine çıkarak el ele vermişler, gönül gönüle vermişler, büyük bir antiemperyalist mücadele vermişler."

"Andımız" konusuna değinen Koç, "Ne derdin vardı senin Türkiye'nin andıyla. Ben Türk kavramının bir ırkı tarif etmediğini ifade ettim. Her kökenden, her inançtan insanın ortak bir mücadeleyle vardıkları bir devleti oluşturan milletin ortak adı. Herkes için geçerli" ifadelerini kullandı.

Kendi büyüklerinin bir kısmının da Kafkasya'dan geldiğini, Anadolu'nun onlara vatan olduğunu, toprak olduğunu, kucak açtığını, sahip çıktığını anlatan Koç, "Bu senin şerefin. Aynı Kürt kardeşimin kültürü gibi. Kendi yaşantısı gibi ama birlikte yoğrulmuşuz ve Türk milletinin eşit hak ve hukukunu paylaşan eşit birer Cumhuriyet yurttaşı olmuşuz. Bunu bozacak ne derdin var senin" dedi.

Haluk Koç daha sonra Eğitim İş Sendikası tarafından bir otelde düzenlenen Fakir Baykurt Onur Ödülü törenine katıldı.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayınlayan: Orhan Topal

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Burdur'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement