CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Manisa'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Manisa'da Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Manisa\'da Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "AK Parti iktidarı 11 yıldır milleti yalanlarla ve medya hakimiyetiyle sarhoş etti" dedi.

27.05.2013 19:43

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "AK Parti iktidarı 11 yıldır milleti yalanlarla ve medya hakimiyetiyle sarhoş etti" dedi.

Tezcan, CHP Saruhanlı İlçe Başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 7. Yuntdağlılar Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'nde "10. Yıl Marşı ile bu toplantıya başlamak yerine, mehter marşıyla başlasak daha anlamlı olurdu" dediğini belirtti. Arınç'ın festivaldeki sözlerine tepki gösteren Tezcan, şunları kaydetti:

"Mehter marşı bizim tarihimizden gelen bir marş. Mehter marşı bizim dünyada ayakta duran, güçlü bir devlet olduğumuz dönemi hatırlatan bir marş. Bununla ilgili kimsenin bir alıp veremediği yok. Ama 10. Yıl Marşı ile sizin derdiniz ne? 10. Yıl Marşı yok edilen bir milleti yeniden ayağa kaldıran, emperyalistlerin parçalamaya çalıştığı bir ülkeyi yeniden kuran Atatürk Cumhuriyeti'nin ruhunu taşıyan, ulusal bağımsızlık ruhunu taşıyan marşın adı. Bundan rahatsızlığınız ne, neden rahatsız oluyorsunuz bu marşın söylenmesinden?" Tezcan, marşın bestelendiği 1933'de sanayisi yeni kurulan bir Türkiye olduğunu ifade ederek, bugün yapılan birçok işi 80 yıl önceki kadroların öngördüğünü anlattı.

Tezcan, "Tek parti dönemiyle uğraşacağınıza o dönemde ülkeyi demir ağlarla ören Sümerbank, Etibank'ı kuran, milli sanayiyi kuran cumhuriyet önderlerine ve Mustafa Kemal Atatürk'e saygıyla biat edin ve onların önünde saygıyla eğilin. Siz, mehter marşıyla geldiğinizi sanırsınız ama İzmir marşıyla gönderileceğiniz günler yakındır" dedi.

Alkol satışı düzenlemesi

Alkol satışına yönelik düzenlemeyi de eleştiren Tezcan, "AK Parti iktidarı11 yıldır milleti yalanlarla ve medya hakimiyetiyle sarhoş etti" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün toplumu ve gelecek kuşağı kendi anlayışı doğrultusunda yeniden şekillendirmek istediğini öne süren Tezcan, Erdoğan'ın özgür ve düşünen bir gençlik istemediğini savundu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Manisa'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement