CHP'li Güneş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP'li Güneş Açıklaması

CHP\'li Güneş Açıklaması

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Türkiye dış politikasının, bugün Suriye'nin içinde bulunduğu durumun en önemli sebeplerinden biri olduğunu savundu.

23.05.2013 13:17

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Türkiye dış politikasının, bugün Suriye'nin içinde bulunduğu durumun en önemli sebeplerinden biri olduğunu savundu.

Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e verdiği soru önergesinde, Suriye'de iç savaşta kaç Türk vatandaşının öldüğünü, bunların kimler olduğunu ve Suriye'ye nasıl geçtiklerini sorduklarını aktardı.

Suriye'de 4 milyon kişinin evini terk ettiğini, 1,5 milyon kişinin yurt dışına çıktığını, 8,3 milyon Suriyeli'nin de insani yardıma muhtaç hale geldiğini aktaran Güneş, Suriye'de barışın olabilmesi için dış güçlerin bu ülkeden ayıklanması ve tüm tarafların bir araya geleceği bir konferans düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Basında yer alan ve Jandarma Genel Komutanlığı'na ait olduğu belirtilen gizli yazının içeriğinin Reyhanlı'da patlayan bombanın El Nusra cephesiyle bağlantılı olduğunu gösterdiğini savunan Güneş, "Savcılık dosyayı bu yönüyle incelemesi gerekirken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, faillerin yakalandığını, olayın El Nusra cephesiyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirtmesi şaşırtıcıdır, manidardır. Akıllarında olayı bir yere yıkma düşüncesi vardır" dedi.

Türkiye dış politikasının bugün Suriye'nin içinde bulunduğu durumun en önemli sebeplerinden biri olduğunu öne süren Güneş, "Reyhanlı'da ölen 51 kişinin de gerçek sorumlusu aslında bu hükümettir" diye konuştu.

Eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili bir soru üzerine Güneş, konu hakkında bilgisi olmadığını belirterek, "Eğer konunun Suriye ile hükümeti zor durumda bırakacak bir tarafı olsaydı, Dışişleri Bakanı hemen atlardı ve 'rejim öldürmüş' derdi" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Güneş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement