CHP'li Yarkadaş: AK Parti ve MHP Koalisyon Konusunda Anlaştı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Yarkadaş: AK Parti ve MHP Koalisyon Konusunda Anlaştı

CHP milletvekili Barış Yarkadaş, AK Parti ve MHP'nin koalisyon konusunda hemen hemen anlaşmaya vardığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'yi koalisyonlarda görmek istemediğini söyledi.

19.06.2015 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, MHP'nin AK Parti ile koalisyon konusunda hemen hemen anlaşmaya vardığını söyledi. Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'nin koalisyonda yer almaması için çaba sarfettiğini söyledi.

KRT Haber Koordinatörü Çağlar Cilara'nın yayınında soruları yanıtlayan Yarkadaş, MHP'nin, CHP tarafından dile getirilen, "Yüzde 60 hükümet kursun, Bahçeli Başbakan olsun" talebine neden karşı çıktığını anlattı. Yarkadaş MHP'nin AK Parti ile gayri resmi pazarlıklar içinde olduğunu ve hemen hemen koalisyon için anlaştıklarını söyledi.

Yarkadaş, MHP'nin 'yüzde 60 hükümet kursun' önerisini geri çevirmesinin, AK Parti ile koalisyon kurmak için kolları sıvama anlamına geldiğini belirtti. CHP'li vekil Yarkadaş ayrıca MHP'nin Murat Başesgioğlu'nu İçişleri Bakanı yapmak için pazarlık yürüttüğü bilgisini de verdi.

İşte Barış Yarkadaş'ın konuşmasından satır başları:

"MHP MURAT BAŞESGİOĞLU'NU İÇİŞLERİ BAKANI YAPMAK İÇİN PAZARLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR"

"Daha önce MHP'nin AKP ile hükümet kurmak için flört ettiğini söylemiştim. Hatta bunun kanıtlarını da ortaya koymuştum. Bunlardan biri, MHP'nin yaptığı pazarlıklarda Meclis Başkanı olarak Eskişehir milletvekili Ruhsar Demirel şartını ortaya koyması. Ankara kulislerinde MHP'nin AKP ile hükümet kurmak için çeşitli pazarlıklar yaptığı ve gayri resmi görüşmeler içinde bulunduğu biliniyor. Örneğin, MHP'nin şuan İçişleri Bakanlığının mutlaka kendisinde olması yönünde pazarlık yürüttüğü ve Murat Başesgioğlu'nun isminin geçtiği görülüyor.

"MHP, HDP İLE BİR GÖRÜNTÜ VERMEK İSTEMİYORUM BAHANESİ ALTINDA AKP İLE KOALİSYON HAZIRLIĞINA GİRİŞTİ"

MHP, HDP ile birlikte görüntü vermek istermiyorum bahanesi adı altında aslında AKP ile bir koalisyona yeşil ışık yakıyor. Bütün bu tartışmalar önümüzdeki hafta yapılacak olan Meclis Başkanlığı seçiminde bitecek. Eğer meclis başkanlığı seçiminde MHP'nin adayına AKP oy verir ve AKP aday çıkarmazsa bu AKP ve MHP'nin birlikte koalisyon kuracağına ilişkin en önemli işarettir. MHP'nin de CHP ile değil AKP ile koalisyon kurmaya çalıştığı görülüyor.

"MHP ULAŞTIRMA, ENERJİ, ADALET, İÇİŞLERİ BAKANLIKLARINI İSTİYOR, HEMEN HEMEN ANLAŞTILAR"

MHP, AKP ile yaptığı gayri resmi görüşmelerde Ulaştırma, Adalet ve Enerji bakanlıklarını istiyor, iki Başbakan Yardımcılığı ve Meclis Başkanının MHP'li olmasını istiyor. Bu talepler üzerinde hemen hemen anlaştılar.

"ERDOĞAN CHP'Yİ DEĞİL MHP'Yİ İSTİYOR"

Tayyip Erdoğan AKP'nin MHP ile koalisyon kurmasından yana. CHP'nin hiçbir şekilde koalisyonlarda yer almaması için çaba sarfettiğini görüyoruz. Ankara'da MHP'nin AKP ile pazarlık yürüttüğü ve hükümet kurmaya çalıştığı açıkça anlaşılıyor."

CHP\'li Yarkadaş: AK Parti ve MHP Koalisyon Konusunda Anlaştı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP'li Yarkadaş: AK Parti ve MHP Koalisyon Konusunda Anlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (173)

  • bitlisli: bu memleketin asil güzel insanları akp ve mhp secmenleri. gerisi vatan haini 304 407 Yanıtla
  • ULUBEY: tamam kardeşler tayyibim hainlere bir şans verdi hainler hainliklerini tayyibime bile gösterdi verdi yaktılar verdi kırdılar sonrada kardeşi zerduştepeli seloya sahip çıktılar bu iş bitmiştir ver MHP ye iç işleri bakanlığını hainlerin işini MHP bitirsin sende memleketi yönet hainlere güvenilmeyeceğini tayyibimde öğrendi bunlara değil hizmet su bile vermicen gitsinler suyunu kobaniden alsınlar 4 302 Yanıtla
  • hasan vehbi: Zaten Devlet bahçeli Recep Tayyip Erdoğanın Yedek Lastiyi Olarak A K P nin Bağajında Kalıyordu Şaşıracak Ne Var 102 121 Yanıtla
  • tc: MHP ya oy verirsem şerefszm hepsi birbirnden beter artık HDP ye vercm iyice bülünsün istyrm 91 112 Yanıtla
  • dursun: akp ile mhp ideal bir hükümet olur yakışır oyum akp ye 156 34 Yanıtla
  • Akpsever: Akp'nin yanına da Mhp gibi vatan sevdalısı partisinden başka bir parti yakışmazdı. kahrolsun amerikan uşakları. kahrolsun ermeni bozması pkk. kahrolsun emperyalizmin yandaşları. Ne mutlu Türk'üm diyene. 18 135 Yanıtla
  • hehee emrah: Her zaman satılık tin zaten mhp. 125 17 Yanıtla
  • Objektif: MHP MÜSLÜMAN LA TÜRKLUK ARASINDA BİR SEÇİM YAPMALI 129 9 Yanıtla
  • Objektif: DEVLET BAHÇELİ LNIN BIR AYAGI ÇUKURDA GIDERAYAK HAVUZDAN BIRAZ FAYDALANIP GIDECEK 120 13 Yanıtla
    MÜSLÜMANTÜRK: Hadi len fasulye 0 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement