CHP'nin Myk'sında Yeralmayan Yüksel: "Ayrılmak Istediğimi Söylemiştim" - Son Dakika
Güncel

CHP'nin Myk'sında Yeralmayan Yüksel: "Ayrılmak Istediğimi Söylemiştim"

CHP\'nin Myk\'sında Yeralmayan Yüksel: "Ayrılmak Istediğimi Söylemiştim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni genel başkan yardımcılarını belirledi.

17.08.2011 15:10

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni genel başkan yardımcılarını belirledi. Yeni Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel yok. Yerine bir başka İzmir Milletvekili olan Prof. Dr. Birgül Ayman Güler girdi. Yüksel, "Ben zaten bir süre önce ayrılmak istediğimi söylemiştim" dedi.

CHP'nin yeni MYK'sında halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel yer almadı. Yüksel, görevden alınmasıyla ilgili olarak, "Ben zaten bir süre önce ayrılmak istediğimi söylemiştim. Benim için sürpriz olmadı. Yeni bir yönetim şekillendi, güzel de oldu. İzmir'den temsil, Birgül Ayman Güler ile olacak. Buna sevindim" dedi.

Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, genel başkan yardımcısı olduğu haberini İzmir'in Çiğli İlçesi'nde örgütü ve belediyeyi ziyaret ederken aldı. Kadın örgütlenmesi ve kadın kollarından sorumlu olan MYK'nın tek İzmirlisi kamu yönetimi profesörü Birgül Ayman Güler oldu. Mülkiyenin karizmatik hocası Güler, Cumhuriyet mitinglerinde yaptığı ateşli konuşmalarla dikkat çekmişti.

MÜLKİYENİN KARİZMATİK HOCASI

Siyasete Mümtaz Soysal'ın liderliğini yaptığı Bağımsız Cumhuriyet Partisi'nde (BCP) Genel Başkan Yardımcısı olarak başlayan Birgül Ayman Güler, sekiz yıl Ankara Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde ders verdi. Kamu yönetimi profesörü olan Güler için öğrencileri, Ekşisözlük'e 'mülkiyenin en karizmatik hocası', 'hitabeti mükemmel yorum gücü yüksek bir hoca' yorumlarında bulundu. Son kurultayda CHP Parti Meclisi'ne giren Güler, 50 yıl önce İzmir'in Bergama İlçesi'nde doğdu. Bergama Lisesi'nden mezun olduktan sonra eğitim için ayrıldığı kentten şimdi milletvekili oldu. Cumhuriyet mitinglerinde meydanlarda "Darbeci değil devrimciyiz" diye haykıran Güler'in kamu yönetimi alanında yazılı beş kitabı bulunuyor. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'nin Myk'sında Yeralmayan Yüksel: 'Ayrılmak Istediğimi Söylemiştim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement