CHP ve Mhp, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nu Olağanüstü Toplantıya Çağırdı - Son Dakika
Politika

CHP ve Mhp, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nu Olağanüstü Toplantıya Çağırdı

CHP ve MHP, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı.

20.02.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP ve MHP, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker basın toplantısı düzenledi.

Öner, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un, "Cumhurbaşkanlığı'nca görevlendirilen dört MİT mensubunun, başta CHP olmak üzere muhalefet hakkında haksız algılar yaratma girişiminde bulunduğunu" söylediğini anımsatarak, "Gerçekten havuz medyasıyla sistematik bir saldırıya geçildiği anlaşılıyor. Bu saldırının nedenleri ve Cumhurbaşkanlığı yapılanmasında olmayan kadrolaşma konusunda Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nu muhalefete mensup 7 milletvekili olarak olağanüstü toplantıya çağırıyoruz" dedi.

Dün bazı basın yayın organlarında, "MİT içerisinde ikisi Stratejik Analiz Başkanlığı, ikisi de İstihbarata Karşı Koyma Başkanlığı'nda görevli 4 kişilik özel bir ekibin Cumhurbaşkanlığı tarafından görevlendirildiği, kurulan bu birimin psikolojik harekat konusunda uzman olduğu, başta CHP olmak üzere muhalefet partilerini yıpratmak amacıyla algı operasyonları yaptıklarına" ilişkin haberler yer aldığını anımsatan Öner, bu iddiaların komisyon tarafından araştırılması gerektiğini söyledi.

Öner, kaçak sarayın muhaberat sarayına dönüştürüldüğünü iddia etti.

Havuz medyasında, CHP'nin İsviçre bankalarında hesabı olduğuna dair algı operasyonları başlatıldığını kaydeden Öner, "CHP'nin bütün hesapları şeffaftır, açıktır, denetlenebilir; İsviçre bankalarında da hiç bir hesabı yoktur. Ancak kaçak sarayın baş sakini Sayın Cumhurbaşkanı'nın İsviçre bankalarında hesabı var mıdır, yok mudur? Kazancı içinde haram var mıdır, yok mudur? İsviçre hesaplarını koordine eden bir milletvekili var mıdır, yok mudur?" diye konuştu.

CHP'li Toptaş da iç güvenlik tasarısının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin yaralanmasına neden olan milletvekillerini şiddetle ve lanetle kınadığını söyleyerek, komisyonu toplantıya çağırdıklarını ama komisyonun toplanmayacağını bildiklerini kaydetti.

"Sümeyye Erdoğan'a yönelik suikast iddiasına" değinen Toptaş, "Umarım doğru değildir, eğer doğru ise çok vahim bir olaydır. Biz Bülent Arınç'a yönelik suikast haberi yayınlanıp, devletin kozmik odasına girildiğini unutmadık. Sümeyye Erdoğan'a yönelik, politikada kullanılmak üzere yayılan bu haber yalan bir haber ise ve bu haberle Türkiye'nin kozmik odalarına yeniden girilmek isteniyorsa, bunu sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.

Toptaş, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun sanki MİT'i denetleyecek gibi bir algı yaratmak amacıyla kurulduğunu, ancak yalan üzerine kurulan bir komisyon olduğunu iddia etti.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nu toplantıya çağıran yazılı başvuruda komisyon üyeleri CHP milletvekilleri Ömer Süha Aldan, Ali Haydar Öner, Mehmet Şeker, Ahmet Toptaş ile MHP milletvekilleri Mustafa Kalaycı ve Süleyman Nevzat Korkmaz'ın imzaları bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP ve Mhp, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nu Olağanüstü Toplantıya Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • onderunal: EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR !!! NE ERGENEKONCULARIN NE HAKİMLER VE SAVCILARIN NE GENERALLERİN NE CEMAATİN NE DE ŞEREFSİZLERİNDİR !!! SADECE VE SADECE MİLLETİNDİR !!! YAZIKLAR OLSUN SOLCULARLA BİR OLANLANLARA !!! YAZIKLAR OLSUN KOMÜNİSTLERLE BİR OLANLARA !!! YAZIKLAR OLSUN ATAİSTLERLE BİR OLANLARA !!! BU KADAR DA SATILMIŞ ÜLKÜCÜLÜK OLMAZ OLSUN !!! SAHTE MİLLİYETÇİİĞE YAZIKLAR OLSUN !!! TÜRKEŞ İN KEMİKLERİNİ SIZLATMAYA HAKKINIZ YOK !!! EY MHP Lİ GEÇİNEN KORKAK MİLLİYETÇİLER !!! 0 0 Yanıtla

Advertisement