CHP Zara İlçe Başkanlığına Orhan Korkmaz Seçildi - Son Dakika
Yerel

CHP Zara İlçe Başkanlığına Orhan Korkmaz Seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zara İlçe Başkanlığına Orhan Korkmaz seçildi.

04.04.2012 13:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zara İlçe Başkanlığına Orhan Korkmaz seçildi.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan başkanlığını CHP Sivas İl Başkanı Cahit Korkut'un üstlendiği kongrede, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Zara Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy, İl Genel Meclisi üyeleri Muharrem Yılmaz ve Gökhan Güldigen, CHP Sivas eski milletvekili adayları Bülent Renda Deniz, Haydar Gölbaşı ve Dr. Baki Çoban ile başkan adayları Orhan Korkmaz, Nihat Güler ve İsmet Erdovan konuşma yaptı.

Milletvekili Özdemir, 4+4+4 eğitim sistemini eleştirdi. Sivas'ta bu yıl yoğun kış şartları yaşandığını ifade eden Özdemir, karla mücadele çalışmalarına değinerek, "Bu sene Türkiye çok ağır bir kış geçirdi. Elbette karı, kışı engellemek hükümetin, iktidarın elinde değil. Ama hiçbir dönemde, belki 50 yıl öncesinde bile Sivas kara teslim olmamıştır. Hangi çağda yaşıyoruz-" dedi.

Zara Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy ise seçilecek yeni yönetimle partilerinin oyunu en üst seviyelere çıkarmayı hedeflediklerini belirterek,

"Birbirimizi eleştirmekle hiçbir yere varamayız. Burada üzüldüğüm bir durum var. Burası Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir seçim kurultayı yeridir. Bu tarz toplantılarda kişisel meselelerinizi, çekişmelerinizi kesinlikle ortaya koymayın. Birbirimizi kırmayalım, üzmeyelim. Bu şekilde bir yere varamayız. Kulaktan duyma bilgilerle birbirimizi kırarak bölünür, parçalanırız" diye konuştu.

Belediye çalışmalarını da değerlendiren Gürsoy, 5 yılda yapmayı hedefledikleri projeleri 4 yılda tamamladıklarını söyledi. Mevcut başkan Sevilay Lütfullahoğlu'nun aday olmadığı kongrede, konuşmaların ardından seçime geçildi. 42 oy alan Orhan Korkmaz, CHP Zara İlçe Başkanlığına seçildi. Diğer adaylardan İsmet Erdovan 15 ve Nihat Güler 38 oy aldı.

Kongreye, partinin il ve ilçe yöneticileri ile delegeler, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Zara İlçe Başkanlığına Orhan Korkmaz Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement