Çiçek Temalı "Pasta Sergisi" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Çiçek Temalı "Pasta Sergisi" Açıldı

Çiçek Temalı "Pasta Sergisi" Açıldı

Sanatçı Aylin Günaydı, Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Evi’nde Çiçek Temalı ‘Pasta Sergisi’ açtı.

02.10.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçı Aylin Günaydı, Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Evi'nde Çiçek Temalı 'Pasta Sergisi' açtı. CHP Milletvekili adayı Metin Tomsuk tarafından açılan sergide Günaydı'nın tasarladığı pastalar izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Lise döneminde pastaya olan merakı nedeniyle pastacılık hayatına 3 yıl önce başlayan Aylin Günaydı, "2 yıldır Bir Tutam Tarçın isimli internet sayfamda pastalarımın yapımını anlatıyordum. Lise sonuncu sınıfta aldığım eğitimlerle Mutlu Tatlar Atölyesini kurdum. Eskişehir'de göremediğim insanların ilgisini çekebilecek birçok çeşitte pasta araştırmalarım ve denemelerim oldu. Bunları kurslarla pekiştirdim ve atölyemin 1 yılını doldurmasıyla ilk hayalim olan sergimi açma imkanı buldum. Sergimi açmayı ilk düşündüğümde kesin olarak çiçek temalı olmasını ve insanlara farklı çiçek yapımlarını çeşitlerini tanıtmak istedim. Sergim tamamen bana ait olup bütün çiçeklerim el yapımıdır" dedi.

Bir pasta tasarımı için günlerce hatta aylarca uğraşarak tek tek hazırladığını belirten Günaydı, şunları söyledi:

"Çiçek üzerine olmasına rağmen birçok model vardı çocuklar içinde çiçekli pasta modelimiz mevcuttu. Aynı zamanda yaptığım figürler de şeker hamurundan tek tek uğraşılarak elle yapıldı. Onları ayrı bir konsept olarak göstermek istedim. Özellikle insanlara pastacılığın çok ileri seviyede ve bütün istedikleri hayal ettiklerini pastalara yorumlayıp yapabileceğimizi göstermek amacındaydım. Aynı zamanda bunların eğitimini vererek birçok kişiyi bu alanda yetiştirmek en büyük hayalim en kısa zamanda eğitimleri kendi sayfamda paylaşıyor olacağım. Sergimden sonra butik pastacılık üzerine bir kitap yazma sürecindeyim."

4 Ekim'e kadar açık olacak serginin açılışında çeşitli ve farklı ilginç tasarımlı pastaları izleyen izleyicilere pastanın yanı sıra çeşitli yiyecek ve içeçek ikramda bulunuldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiçek Temalı 'Pasta Sergisi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement