Çin Menşeli Gazla Çalışan Anında Su Isıtıcıların İthalatında Dampinge Karşı Korunma Önlemi - Son Dakika
Ekonomi

Çin Menşeli Gazla Çalışan Anında Su Isıtıcıların İthalatında Dampinge Karşı Korunma Önlemi

Ekonomi Bakanlığı, Çin menşeli gazla çalışan anında su ısıtıcılarının ithalatında yüzde 20.12 ile yüzde 59.65 oranlarında değişiklik gösteren oranlarda dampinge karşı korunma önlemi uygulanmasına karar verdi.

11.07.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanlığı, Çin menşeli gazla çalışan anında su ısıtıcılarının ithalatında yüzde 20.12 ile yüzde 59.65 oranlarında değişiklik gösteren oranlarda dampinge karşı korunma önlemi uygulanmasına karar verdi.

Ekonomi Bakanlığı'nın İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Türk Demir Döküm Fabrikaları Anonim Şirketi tarafından sunulan ve diğer yerli üreticiler Baymak Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Emas Makina Sanayi A.Ş. tarafından desteklenen başvuru, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu (Kurul) tarafından değerlendirildi ve Çin menşeli "gazla çalışan anında su ısıtıcıları" ürününe yönelik damping soruşturması yapıldı. Soruşturma sonucunda, soruşturmaya konu ülke menşeli ithalatın dampingli olduğu ve yerli üretim dalında maddi zarara yol açtığı ve her ikisi arasında illiyet bağının mevcut olduğu tespit edildi. Bu nedenle, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu'nun kararı ve Ekonomi Bakanı'nın onayı ile Çin menşeli gazla çalışan anında su ısıtıcılarının Türkiye'ye ithalatında uygulanacak dampinge karşı kesin önlem belirlendi. Buna göre dampinge karşı önlem olarak Guangdong Vanward New Electric Co. Ltd.şirketinin ürünlerinde dampinge karşı korunma önlemi olarak CIF bedelinin yüzde 53.41'i, Zhongshan Vatti Gas Appliance Stock Co. Ltd. şirketinin ürünlerinde dampinge karşı korunma önlemi olarak CIF bedelinin yüzde 51.38'i, Guangdong Macro Gas Appliance Co. Ltd.şirketinin ürününlerinde dampinge karşı korunma önlemi olarak CIF bedelinin yüzde 43.12'si, Ariston Thermo China Co. Ltd.şirketinin ürünlerinde dampinge karşı korunma önlemi olarak CIF bedelinin yüzde 20.12'si, diğerlerinde yüzde 59.65'i kadar uygulanacak. Tebliğ bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Çin Menşeli Gazla Çalışan Anında Su Isıtıcıların İthalatında Dampinge Karşı Korunma Önlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement