Cizre'de İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Cizre'de İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlandı

Cizre\'de İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, iki aile arasında bir kişinin ölümüyle başlayan husumet, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk ile BDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak’ın araya girmesiyle, barışla sonuçlandı.

15.01.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, iki aile arasında bir kişinin ölümüyle başlayan husumet, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk ile BDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak'ın araya girmesiyle, barışla sonuçlandı.

Cizre'de 21 Kasım 2013 tarihinde büfe işleten Ercan Şimşek, Şerzat Elçi tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Yaşanan olaydan kısa süre sonra Şerzat Elçi, Ankara'da yakalandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şimşek ve Elçi aileleri arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan husumetin büyümemesi için Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, BDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak araya girip, her iki ailenin barışmasına vesile oldu. Türk, Sarıyıldız ve Irmak'ın yanı sıra Cizre'nin önde gelen büyüklerini de yanına alıp, kavgalı olan Şimşek ve Elçi aileleri için düzenlenen barış yemeğine katıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı barış yemeğinde her iki aile arasında barış sağlanırken, aile büyüklerine teşekkür eden Türk, "Gün birlik ve beraberlik günüdür. Kavga edip birbirimize düşmenin zamanı değildir" dedi.

Milletvekili Irmak ise, yaşanan olayın barışla sonuçlanmasından dolayı mutlu ve sevinçli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından aileler el sıkışarak barıştı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cizre'de İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement