Çocuklarının Nişanı Sonları Oldu - Son Dakika
Güncel

Çocuklarının Nişanı Sonları Oldu

Çocuklarının Nişanı Sonları Oldu

Tekirdağ'da feribottan indikten sonra denize düşen araçta can veren 4 kişinin nişandan döndükleri ortaya çıktı.

28.05.2012 12:08  Güncelleme: 12:34

Tekirdağ'da feribottan indikten sonra denize düşen otomobilde hayatını kaybeden 4 kişinin çocuklarının İzmir'deki nişanını yaptıkları ve damadın görev yaptığı Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine gittikleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde uzman çavuş olan Mustafa Eriş, öğretmen babası Vecdet Eriş (53) ve öğretmen annesi Aysel Eriş (49) ile birlikte İzmir'e nişan yapmaya gitti. Mustafa Eriş, nişan bittikten sonra nişanlısı Selvi, nişanlısının babası Ahmet Gülhan (51) ve annesi Zeynep Gülhan (51) ve ailesiyle birlikte görev yaptığı Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine yola çıktı. Gençlerin aileleri Vecdet Eriş'in kullandığı 41 E 7190 plakalı otomobilde, gelin ve damat adayı ise çeyizlerin bulunduğu kamyonette seyahat etti. Akşam saatlerinde Balıkesir'in Bandırma Limanı'na ulaşan aile, buradan "Yener C" isimli feribotla Tekirdağ'a yola çıktı. Sabah saat 04.00 sıralarında limana ulaşan feribotun kapaklarını açmasının ardından aracıyla limana çıkmak isteyen Vecdet Eriş, uyarı levhasının bulunmadığı 10 metre uzunluğundaki limanda aracıyla denize düştü. Anne babalarının denize düştüğünü gören gelin ve damat adayı çığlık atmaya başladı. Olayın feribot kaptanı tarafından polise bildirilmesi üzerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi bölgeye sevk edildi. Olay yerine gelen Tekirdağ Emniyeti Deniz Şube Müdürlüğü dalgıçları, zaman geçirmeden elbiselerini giyerek dalış yaptı. Araç içerisinden yaklaşık 15 dakikalık bir çalışma sonucunda çıkartılan Ahmet ve Zeynep Gülhan çifti, yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede müdahale edilen çiftin hayatını kaybettiği öğrenildi. Araç içerisinden çıkartılan Aysel ve Vecdet Eriş çifti de, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde cesetleri gören ve sinir krizleri geçiren ölenlerin yakınları polisler tarafından hastaneye götürüldü.

Ailenin akşam iki otomobille feribota bindiğini söyleyen bir kamyon şoförü, "Akşam feribota iki otomobille bindiler. Neşeli bir aileydi. Termosta çay içip, yemek yediler. Limana geldiğinde araç önündeki denizi fark etmeyerek denize düştü. Elimizden bir şey gelmedi. Polise haber verdik" dedi.

Limanda hiçbir önlemin olmadığını söyleyen bir kamyon şoförü ise, "Aile denizi fark etmeyerek direkt otomobilleriyle denize düştü. Burada hiçbir önlem yok. Işıklandırma ve işaret hiçbir şey yok. Belki korkuluk olsa bu aile denize düşmezdi. Yetkililerin bir an önce önlem alması gerekir" diye konuştu.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde uzman çavuş olan Mustafa Eriş'in 27 Haziran 2012 tarihinde nişanlısı ile Lüleburgaz'da düğün yapacağı öğrenildi. Otopsileri yapılan Eriş çiftinin cenazelerinin defnedilmek üzere Siirt'in Pervari ilçesine, Gülhan çiftinin cenazelerinin ise Konya'ya götürüleceği bildirildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuklarının Nişanı Sonları Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement