Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Kan dursun, göz yaşı dursun' diye kanı akıtanla uzlaşmaya çalışmanın bir sonuç vermediğini bundan önceki denemelerimizde gördük" dedi.

10.03.2013 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Kan dursun, göz yaşı dursun' diye kanı akıtanla uzlaşmaya çalışmanın bir sonuç vermediğini bundan önceki denemelerimizde gördük" dedi.

Şandır, Suphi Öner Öğretmen Evi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kürt sorunu olarak adlandırılan konunun küresel güçlerin sorunu olduğunu öne sürerek, Türkiye'de daha öncede Ermeni ve Kürt devletleri kurulmaya çalışıldığını ama başarılı olunamadığını savundu.

Millet olmadan devletin olmayacağını anlatan Şandır, şöyle devam etti:

"Kürtler diye bir millet yoktur. Türkler nerede varsa, Kürtler de orada vardır. Dil farklılığı, ayrı bir millet olmaya yetmez. Biz bin yıldır bu coğrafyada bu insanlarla birlikte yaşıyoruz. Kürtler, Türk ırkından geliyorlar. Turan ırkından geliyorlar. Dünyanın en meşhur ansiklopedisi Britannica'nın 1911 yılı versiyonuna kadar 'Kürtler, Turan ırkından geliyor' diye yazar. Politika gereği sonra değiştirilmiştir. Türkler nerede yaşıyorsa Kürtlerde orada yaşar. Bin yıldır beraber yaşamışız. Kaderimiz, töremiz, örfümüz bir. Artık et-tırnak misali millet olmuşuz. Dünü beraber yaşamışız, geleceği de beraber yaşamak hepimizin çıkarına. Kürt sorunu dedikleri hadise bütünüyle bir devlet kurma sorunudur. Bu sorun Kürtlerin veya Türkiye'nin değil İngilizlerin, Amerikalıların, küresel güçlerin sorunudur. Geçen yüzyıldan kalma bir yarım hesaptır. Onun için İmralı canisiyle yapılan görüşmelerin tamamı bir devlet kurma müzakeresidir. Korkarım ki bu süreç bir barışa değil hızla bir iç savaşa sürükleyecektir."

-Teröre MHP'nin çözüm önerisi-

Türk milletinin terör konusunda sağduyuyla hareket ettiğini vurgulayan Şandır, 30 yıl süren PKK saldırılarında 40 bine yakın insanın katledildiğini, buna rağmen ülkede kargaşanın çıkartılamadığını ifade etti.

Türkiye'de birlik ve beraberliğin bozulmasına kimsenin gücünün yetemeyeceğine dikkati çeken Şandır, bir gazetecinin "teröre sizin çözüm öneriniz nedir-" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Kan dursun, göz yaşı dursun' diye kanı akıtanla uzlaşmaya çalışmanın bir sonuç vermediğini bundan önceki denemelerimizde gördük. İmralı canisiyle müzakere ederek, uzlaşarak, anlaşarak PKK saldırılarının durmayacağını daha önceki dönemlerde gördük. Yapılması gereken çözüm şudur; PKK terör örgütü Türkiye'ye saldıramaz hale getirilecek. Kandil ortadan kaldırılmalıdır. PKK'ya destek olan tüm unsurlara tedbir geliştirilmelidir. Terör saldırıları bittikten sonrada gönül seferberliği ilan edilmelidir. 12 Ağustos 2005'te Başbakan 'gelin siyaset yapın' diye davet etmişti ama bölücü terör örgütü durmadı. 2005-2013 arasında 800'e yakın vatandaşımız PKK tarafından katledildi. MHP olarak biz, müzakere değil bölücü terör örgütüyle mücadeleyi temel çözüm olarak görmekteyiz. Terör bitirildikten sonra Türkiye'nin hangi sorunu olursa olsun o sorunu çözmek için herkesle işbirliği yapmaya hazırız."

Muhabir: Mustafa Çiftçi/ Volkan Kaşik

Yayıncı: Şükran Yücel - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement