MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan'tan Çukurova Bölgesel Havalimanı değerlendirmesi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan'tan Çukurova Bölgesel Havalimanı değerlendirmesi Açıklaması

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan\'tan Çukurova Bölgesel Havalimanı değerlendirmesi Açıklaması

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın çevresindeki yol projelerinin de önem taşıdığını belirtti.

16.03.2021 13:43  Güncelleme: 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın çevresindeki yol projelerinin de önem taşıdığını belirtti.

MTSO'dan yapılan açıklamaya göre, havalimanının üstyapı inşaatını üstlenen Kozuva Şirketler Grubu ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Kızıltan'ı ziyaret etti.

Kızıltan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, projenin kent, bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını aktardı.

Havalimanının çevresindeki yol projelerinin de önemli olduğunu kaydeden Kızıltan, "Yapılacak karayolu ve demiryolu bağlantısının havalimanı yatırımıyla eş zamanlı başlayıp tamamlanması önemli. Hatta bağlantı yolunun havalimanı inşaatından önce tamamlanması gerekir. Bu konu çok önemlidir, gerekli ödeneklerin hazır olması gerekmektedir." ifadesini kullandı.

Kozuva da proje için yoğun şekilde çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz normal şartlarda havalimanının yapımı için 30 aylık bir süre öngörüyoruz. Ancak biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemiz adına yapılan stratejik projelerin vakit geçirilmeksizin bitirilmesi talebini de göz önünde bulundurarak havalimanımızı önümüzdeki yılın üçüncü çeyreğine yetiştirmeye çalışacağız. Bu çerçevede 7 gün 24 saat esasına dayalı bir çalışma planı organize ettik. Ben bir kez daha Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a da çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza bir an önce hizmet verilmesi adına var gücümüzle çalışıyoruz"

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan'tan Çukurova Bölgesel Havalimanı değerlendirmesi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement