Çukurova'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Çukurova'da Kültür Sanat

Adana'da, Bu Hafta 'Leyla'nın Evi', 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz', 'Matruşka' ve 'Papağan Kaçtı' Adlı Oyunlar İzleyiciyle Buluşacak

20.01.2011 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, bu hafta 'Leyla'nın Evi', 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz', 'Matruşka' ve 'Papağan Kaçtı' adlı oyunlar izleyiciyle buluşacak. Tiyatrokare, Zülfü Livaneli'nin aynı adlı, 60 baskı yapmış sevilen romanından uyarlanan ve Nedim Saban'ın yönettiği 'Leyla'nın Evi' adlı oyunu, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda 23 Ocakta sahneleyecek.

Celile Toyon, Ayça Varlıer, Onur Bayraktar ve Volkan Severcan'ın başlıca rollerini üstlendiği oyunun müzikleri Zülfü Livaneli'ye, dekor tasarımı ise Nurullah Tuncer'e ait.

Oyununda, 'evi elinden alınan Leyla'nın şahsında Osmanlı'dan günümüze İstanbul'un dönüşümü, göçmenlik, mülkiyet hakları, kuşak ve kültür çatışmaları, birbirini hiç tanımayan üç ayrı karakterin yaşamlarının kesişmesi üzerinden' anlatılıyor.

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), Aziz Nesin'in yazdığı ve İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Ali Düşenkalkar'ın yönettiği 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' adlı oyunu tekrar sahneleyecek.

'Yaşar' rolünü Savaş Özdemir'in üstlendiği ve toplam 42 oyuncunun rol aldığı 'çalgılı, şarkılı ve danslı' oyunda, canlı orkestra tarafından Timur Selçuk'un besteleri seslendiriliyor. Oyun, yarın ve 22 Ocak ile 25-29 Ocak tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak.

ADT, Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Hakan Boyal'ın yönettiği 'Matruşka' oyununu sahnelemeyi sürdürecek. Gökhan Doğan ve Derya Keyf'in rol aldığı, 'seyirciyle iç içe sahnelenen' oyun, yarın, 26 ve 27 Ocakta izlenebilecek. Oyunda, 'kadın-erkek ilişkilerinde bir türlü yaratılamayan dürüst ve uygar tavır' mizahi bir üslupla sorgulanıyor.

Ayrıca, Özen Rodop'un yazdığı, Boğaçhan Sözmen'in yönettiği 'Papağan Kaçtı', 23 ve 26 Ocakta küçük seyircilerle buluşacak.

Adana Ressamlar Derneği organizasyonuyla Ahmet Arslan, Ali Ertuğrul Küpeli, Emre Kılıç, Ersin Yazıcı, Şerife Funda Özyurt, Tuğrul Damgacı ve Zümre Akbaba'dan oluşan Selçuk Üniversitesi Yüksek Lisans Grubu'nun, yarın Adana Çimento Sanat Galerisi'nde karma sergisi yarına kadar gezilebilecek.

- MERSİN-

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), L. Minkus'un 'Don Kişot' balesini sahneleyecek.

Miguel de Cervantes'in Don Kişot romanından uyarlanan 2 perdelik eser, 22 Ocakta Kültür Merkezi'nde yeniden sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Nugzar ve Medeia Magalaşvili sahneye koyduğu, koreografisini Nugzar Magalaşvili'nin yaptığı eserin orkestra şefi Elşad Bagirov. Dekor tasarımını Gülden Sayıl, ışık tasarımını ise Tarı Deniz'in yaptığı eserde MDOB sanatçıları rol alıyor.

MDOB, 'Kuklacı'yı çocuklarla buluşturmaya devam ediyor.

Ferdi Merter'in kaleme aldığı ve Melih Seskır'ın bestelediği oyun, 25 Ocakta Kültür Merkezi'nde yeniden sahnelenecek. Melih Öztürk'ün sahneye koyduğu eserin sahne tasarımı Alev Tol, ışık tasarımı ise İbrahim Avcı'ya ait. Koreografini Tolga Ergen'in gerçekleştirdiği eserde, MDOB sanatçıları rol alacak.

MDOB, Gaetano Donizzetti'nin 'Lucia di Lammermoor' operasını 11 yıl aradan sonra Mersinli sanatseverlerle yeniden buluşturacak.

Librettosunu Salvatore Cammarano'nun yazdığı, Ankara İtalyan Kültür Merkezi işbirliğiyle bu akşam sahnelenecek üç perdelik eserin galası, 27 Ocak Perşembe günü yapılacak.

Rejisörlüğünü İtalyan Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin yaptığı eserin orkestra şefliğini Vladimir Lungu, koro şefliğini Oleg Constantinov gerçekleştirecek. Dekor-kostüm tasarımı Gülden Sayıl'a, ışık tasarımı Stefano Pirandello'ya ait eserde, Bengi İspir Özdülger ile Funda Uyanık, Gülden Berber ile Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, İhsan Ekber, İnanç Makinel ile Andrey Yevtushenko, Hasan Alptekin ile Hasan Berka, Okan Fidan ile Baran Taner, Ziya Humar ile Mustafa Özer dönüşümlü olarak rol alacak.

- HATAY-

People Tiyatro Grubu tarafından Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği yararına Apo Kaya'nın yönettiği Ayben Arzu Şenel, Bahar Mete, Bilge Soysal ve Berrin Yitim'in rol aldığı 'Artiz Mektebi' adlı oyun 22 Ocakta Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

(AYC-VEG-İSO-ZVR) - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çukurova'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement