Erdoğan'dan Aliyev'e: Bu Babanın Bir Mirasıdır - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Aliyev'e: Bu Babanın Bir Mirasıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinde Aliyev'le yaptığı basın toplantısında "İki ayrı devlet, tek millet ! Bu tabi babanın da bugüne bir mirasıdır" dedi.

03.09.2014 12:19  Güncelleme: 12:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye- Ermenistan ile Azerbaycan-Ermenistan sorununun çözümünün aynı merkeze bağlı olduğunu belirterek, "Eğer Azerbayacan-Ermenistan sorunu çözülürse Türkiye-Ermenistan arasındaki sorun da çözülmüş olur ama bu çözülmediği sürece aynı şekilde öbür tarafta Türkiye-Ermenistan arasındaki sorun da bu haliyle aynı şekilde devam edecektir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları;

Dağlık Karabağ sorunun en önemli gündem maddemiz. Ve bu gündememizin en önemli maddesi olarak değerlendirdik. Ve bu konuda bundan sonraki atacağımız adımları aynı şekilde ikili görüşmeler arasında konuştuk.

"TANAP ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR"

Tabi bir diğer önemli konu üzerinde hassasiyetle durduğumuz, enerji konusudur. Tabi TANAP çok büyük bir önem arz etmektedir. Buradan NATO zirvesi'ne gideceğiz. Özellikle bu zirveye yöenlik yapılan tüm toplantılarda Azerbaycan'a yönelik sözler var. Onları gündeme getirmek suretiyle verilen sözlerin yerine gelmesini ilgili ülkelerden isteyeceğiz. Bu bir lütuf değildir bu bir haktır.Bu konu da kararlılığımızı ifade edeceğiz.

"BU TABİ BABANIN BUGÜNE BİR MİRASIDIR"

İşbirliği yapacağımız alanlar çok çok fazla. Bu konuları görüştük. Temenni ediyorum ki bu kardeşliğimiz güçlenerek dayanışma içersinde geleceğe yürüsün. Ve biz şunu biliyoruz iki ayrı devlet, tek millet ! Bu tabi babanında bugüne bir mirasıdır. Bununda aynı şekilde yürümesi lazım. Bu birlikteliğimiz yine aynı kararlılıkla devam etsin.

ERDOĞAN'I KUTLADI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik ederek, kazanılan zaferin, bugüne kadar yapılan hizmetlerin Türk halkı tarafından değerlendirilmesi olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın yemin töreninden birkaç gün sonra Azerbaycan'a resmi ziyaret gerçekleştirmesinden memnun olduğunu dile getiren Aliyev, şunları kaydetti: "Bu, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin dostluk, kardeşlik ilişkisi olduğunu ve ilişkilerin en üst bulunduğunu gösteriyor. İkili görüşmemizde, ilişkilerimizin çeşitli boyutlarını müzakere ettik. Bölgesel ve uluslararası konular üzerinde fikir alışverişi yaptık. Birliğimiz her geçen gün daha güçleniyor. Tüm konularda aynı fikirdeyiz. Bir amacımız var, o da Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini başarıyla daha da geliştirmek. Ziyaretinizin bu yönde atılmış önemli bir adım olduğuna eminim."

Erdoğan\'dan Aliyev\'e: Bu Babanın Bir Mirasıdır
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Aliyev'e: Bu Babanın Bir Mirasıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • mizahi: yüzlerce korumayla kefenli gezmek 5 15 Yanıtla
  • gürcük: re-cepli kefen giyip sıfırlama zorlanmak yerine kefensizlik daha iyi. >> 5 12 Yanıtla
  • tuna: Azerbeycan ermenistan konusunda şimdilik iki devlet tek millet babadan miras derken bile o tek millet nedense gözden kaçırılmış. Buradada milli irade milli irade diye diye türkmenler ırakta pkk peşmergenin eline özellikle işid'i kullanılarak bırakıldı. 6 10 Yanıtla
  • söz: Türk milletide Ata'sının mirasına emanetine sahip çıkacaktır. 9 5 Yanıtla

Advertisement