Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sezai Karakoç için taziye mesajı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sezai Karakoç için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Sezai Karakoç için taziye mesajı

Diriliş Şairi olarak bilinen Sezai Karakoç, dün 88 yaşında hayata gözlerini yummuştu. Karakoç için Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla bazı gazetelerde taziye ilanı yayınlandı.

17.11.2021 09:15  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdoğan'ın bugün bugün yayımlanan başsağlığı mesajı:

"Ülkemizin son asırdaki en önemli fikir, sanat ve kültür insanlarından, hayatını vakfettiği 'Diriliş' davasının öncüsü, Müslümanlığını insanlık türküsünün mukaddimesi olarak gören, şiirleri, fikirleri ve mücadelesiyle nesillerin gönül ve ruh dünyasını şekillendiren, milletimizin yakın dönemdeki en önemli değerlerinden Sezai Karakoç, Dirilişin kapısı olarak gördüğü için hep özlemle yad ettiği ebedi aleme göçtü. Allah rahmet eylesin. Milletimizin, sevenlerinin, yoldaşlarının, ailesinin başı sağ olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan taziye ilanından önce Twitter hesabından paylaşımda bulunmuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sezai Karakoç için taziye mesajı

"Fikirleriyle nesillere yol gösteren, edebiyatımızın, düşünce dünyamızın, ülkemizin büyük mütefekkiri, "Diriliş Şairi" Sezai Karakoç Beyefendi'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim.

Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Milletimize başsağlığı diliyorum."

SEZAİ KARAKOÇ KİMDİR?

Sezai Karakoç 1933 Diyarbakır Ergani doğumlu Türk şair, yazar ve siyasetçidir. İlk şiir kitabı Körfez 1959'da yayımlanan Karakoç, 1960 baharında bir siyaset, düşünce ve edebiyat dergisi olarak nitelediği Diriliş'i çıkarmaya başladı. En bilinen şiiri 'Mona Rosa' olan şair, son zamanlarda iktidar partisi AK Parti'ye yönelik eleştirileriyle de biliniyordu.

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sezai Karakoç için taziye mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement