Deva Partisi Sözcüsü Şahin: Üniversiteleri Kapatmayın, Gençlerimizi Cezalandırmayın - Son Dakika
Güncel

Deva Partisi Sözcüsü Şahin: Üniversiteleri Kapatmayın, Gençlerimizi Cezalandırmayın

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından uzaktan eğitime geçilmesi kararına ilişkin, “Zaten pandemi sürecinde uygulamada yaşanan sıkıntılar bir sorun olarak varlığını korurken, bunun üstüne bir dönem daha öğrencileri bu uygulamalardan mahrum etmek üniversite eğitiminin katledilmesi anlamına gelir” dedi. Şahin ayrıca, “Size bir sefer daha sesleniyoruz: Lütfen üniversiteleri kapatmayın, gençlerimizi cezalandırmayın. Cezalandırdığımız kesim sadece gençlerimiz değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğidir. O yüzden sayın Erdoğan, kararınızı bir kez daha gözden geçirin” ifadelerini kullandı.

11.02.2023 14:53  Güncelleme: 20:49

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından uzaktan eğitime geçilmesi kararına ilişkin, "Zaten pandemi sürecinde uygulamada yaşanan sıkıntılar bir sorun olarak varlığını korurken, bunun üstüne bir dönem daha öğrencileri bu uygulamalardan mahrum etmek üniversite eğitiminin katledilmesi anlamına gelir" dedi. Şahin ayrıca, "Size bir sefer daha sesleniyoruz: Lütfen üniversiteleri kapatmayın, gençlerimizi cezalandırmayın. Cezalandırdığımız kesim sadece gençlerimiz değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğidir. O yüzden sayın Erdoğan, kararınızı bir kez daha gözden geçirin" ifadelerini kullandı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 6 Şubat'ta 9 saat arayla meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün üniversitelerin ve Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtların depremzedelere tahsil edileceğini ve üniversitelerde uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, bu kararı yaptığı açıklamayla eleştirdi. Şahin'in açıklaması şöyle:

"ÖĞRENCİLERİ BU UYGULAMALARDAN MAHRUM ETMEK ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNİN KATLEDİLMESİ ANLAMINA GELİR"

"Hiçbir istişareye dayanmayan, akıldan uzak, bilimsel bir temeli olmayan bu karar son derece hatalıdır. Öncelikle ifade etmek isterim ki, yüz yüze eğitimler, eğitimin vazgeçilmez yöntemidir. Yaşanılan olumsuzluklarda sürekliliği kesintiye uğramaması gereken en önemli başlıklardan biri eğitimdir. Her afet durumunda önce eğitimi göz ardı etmek hükümetin en büyük yanlışı. Uzaktan eğitimde aidiyet hissinin oluşmaması, yalnızlık, öğrenme ve öğretme isteğinin azalması, sosyalleşme sorunu, motivasyonsuzluk, derse odaklanamama, gerçeklik algısının zayıflaması, psikolojik boşluğa düşme ve ilgisizlik gibi duyuşsal yönü ağır basan durumlar dikkate alınmadan bu işe kolları sıvamak, öğrenene yapılmış en büyük haksızlık olur.

Zaten pandemi sürecinde uygulamada yaşanan sıkıntılar bir sorun olarak varlığını korurken, bunun üstüne bir dönem daha öğrencileri bu uygulamalardan mahrum etmek üniversite eğitiminin katledilmesi anlamına gelir. Öğrencilerin sosyal davranışlarının gelişimini olumsuz etkilediği, iletişim ve etkileşimin en az olduğu uzmanlar tarafından dile getirilen uzaktan eğitime geçilmesinden vazgeçilmelidir.

Afetlerde ilk olarak eğitimi feda edersek daha çok afetle karşılaşmaya devam ederiz. Zerre kadar konunun uzmanlarına danışmış olsaydınız, ülkemizin geleceği için afet dönemlerinde de olsa kesintisiz eğitimin ne kadar kıymetli olduğu size söylenirdi sayın Erdoğan.

"ÜNİVERSİTELERİ KAPATMAYIN, GENÇLERİMİZİ CEZALANDIRMAYIN"

Bizler, DEVA Partililer olarak Türkiye'nin sahip olduğu tüm imkanları çocuklarımızın geleceği için seferber etmeye hazırız. Bu nedenle size bir sefer daha sesleniyoruz: Lütfen üniversiteleri kapatmayın, gençlerimizi cezalandırmayın. Cezalandırdığımız kesim sadece gençlerimiz değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğidir. O yüzden sayın Erdoğan, kararınızı bir kez daha gözden geçirin.

"AFETZEDELERİN BARINMASI İÇİN YURTLAR DEĞİL, BİNLERCE OTELİMİZ VAR. ANADOLU VE TRAKYA İNSANININ SICACIK YUVALARI VAR"

Sadece afetzedelerin barınması için yurtlar değil, binlerce otelimiz var. Anadolu ve Trakya insanının sıcacık yuvaları var. Onları kendi evinde misafir edebilecek kocaman yürekleri var. Eğitim ve öğretim çok önemli. Bunu belki siz tam olarak idrak edemiyor olabilirsiniz. Mühendislik, tıp, eczacılık, hukuk, mesleki ve teknik eğitim, uzaktan eğitimle öğretim olmaz sayın Erdoğan.

DEVA Partisi Eğitim Eylem Planı açıkladı ve bir suretini Milli Eğitim Bakanınıza ve size gönderdik. Orada afetlerde kesintisiz eğitimin ne anlama geldiğini, kesintisiz eğitim ile ne yapmak istediğimizi açık bir şekilde sizlerle paylaştık. Dedik ki, 'Afet dönemleri içerisinde olmazsa olmaz eğitimin devamlılığı ve sürekliliği.' Bu nedenle, lütfedip de DEVA Partisi'nin Eğitim Eylem Planını incelediğiniz takdirde vermiş olduğunuz uzaktan eğitim kararının nasıl hatalı olduğunu gayet iyi göreceksiniz."

Deva Partisi Sözcüsü Şahin: Üniversiteleri Kapatmayın, Gençlerimizi Cezalandırmayın
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Deva Partisi Sözcüsü Şahin: Üniversiteleri Kapatmayın, Gençlerimizi Cezalandırmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement