Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

29.10.2016 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürün, mesajında, Cumhuriyet'in yıl dönümünü, 93 yıl önce olduğu gibi yine aynı inanç, azim ve bağlılıkla bir kez daha kutlamanın gururu ve sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Türk milletinin Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda tek yürek olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik ve beraberlik içerisinde dünya tarihini değiştiren bir zafer kazandığını aktaran Gürün, kazanılan zaferin ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin özgür iradesine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet'i yine halkın desteğiyle kurduğunu kaydetti.

Başkan Gürün, 93 yıldır Türk toplumunun birlik ve beraberliğinde birleştirici güç olan, özgürlüklerin, demokrasinin, geleceğin teminatı Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu kaydederek, Cumhuriyeti'n 93.yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının büyük bir mutlulukla kutlandığını ifade etti.

Menteşe Belediye Başkanı Gümüş ise, Cumhuriyet'in temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceklerini kaydetti.

Gümüş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti, laiklik ilkesinin benimsenmesiyle çağdaş bir kimliğe kavuşmuş, özgürlükler ve demokrasi güvenceye alınmıştır. Bugün, Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak, her zamankinden çok daha önemlidir. Çünkü Cumhuriyet, bizlerin en büyük sevdası, ülke topraklarımız içerisinde yaşayan herkesin gelecekteki en büyük güvencesidir. Milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olan Cumhuriyet, ulusumuzun tarih boyunca yaşadığı en büyük toplumsal ve siyasi kazanımdır. Cumhuriyetimize olan bağlılığımızı, Türk Milleti ile bugün büyük bir sesle dile getiriyoruz. Çünkü bizler, var oldukça Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement