Cumhuriyet 93 Yaşında" - Bilecik - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında" - Bilecik

Bilecik'te, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

29.10.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

Kutlamalar, Vali Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve 2'nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç'un, Valilikte tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Daha sonra Edebali Stadı'nda devam eden etkinliklerde, Vali Elban ve Belediye Başkanı Yağcı, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Vali Elban, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile Atatürk'ün "10. Yıl nutku"nun ardından yaptığı konuşmada, bugünün Türk milletinin, Atatürk'ün önderliğinde kenetlenerek, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu tüm dünyaya ilan ettiği günün 93. yıldönümü olduğunu söyledi.

Bugün, millet, bir, iri ve diri olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı gün olduğunu dile getirerek Vali Elban, "Bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihimizin en önemli medeniyet projesi olan cumhuriyet değerlerimizin, çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına attığımız her adımın, aldığımız her yolun şaşmaz güvencesi olmuştur. Cumhuriyet, milli egemenliğe dayanan, getirdiği kazanımlarla insanımızın önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir. Cumhuriyet, kurumları ve kudreti ile bilimde, eğitimde-kültürde, sağlıkta, ekonomide ve sosyal yaşamda ki tüm gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejimdir." ifadesinde bulundu.

Daha sonra Vali Elban, gençler tarafından getirilen Türk bayrağını teslim aldı. Etkinlikler, şiirlerin okunması, 2'nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosunun konseri, halk oyunu gösterisi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 93'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve resmi geçitle sona erdi.

Kutlamalara, AK Parti Bilecik Milletvekili Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Tüzün, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cüneyt Demirbaş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cengiz Doğan, Baro Başkanı Halime Aynur, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet 93 Yaşında" - Bilecik
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet 93 Yaşında' - Bilecik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement