Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İzmit ilçesinde tören düzenlendi.

29.10.2015 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İzmit ilçesinde tören düzenlendi.

Şehit Rafet Karacan Bulvarı'nda düzenlenen tören, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhuriyeti daha güçlü ve gelişmiş bir şekilde geleceğe taşıyacaklarını söyledi.

19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan kurtuluş mücadelesinin, 29 Ekim 1923'de Cumhuriyetle taçlandığını ifade eden Güzeloğlu, bunun eşine az rastlanan kahramanlık destanı olduğunu kaydetti.

Güzeloğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyeti milletine duyduğu güvenle kurduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet, Atatürk'ün ifadesiyle 'Türk milletinin karakter ve tabiatına en uygun idare tarzının adıdır.' Çünkü Cumhuriyet herkesin eşit haklara sahip olduğu ve kimsenin ötekileştirilmediği bir yönetim sisteminin adıdır. Cumhuriyetimiz, kurulduğu günden bu güne Türk milletinin her ferdinin ortak iradesi ve gayretiyle büyük dönüşüm gerçekleştirmiş. Bugün Türkiye'yi bölgesinde ve dünya ölçeğinde iddialı bir büyük ülke haline getirmiştir. Ortak kazanımımız olan Cumhuriyet, sahip olduğumuz tüm zenginliklerin de adıdır. 92. yılın coşkusunu kutladığımız bugün de sonsuza kadar gelecek her millet bayramında daha gelişmiş, güçlü bir ülke olarak yolumuza devam edeceğiz."

Daha sonra Vali Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal askeri araca binerek, vatandaşları selamladı.

Kutlamalar kapsamında, İzmit Halk Eğitim Merkezince halk oyunları gösterileri sunuldu. Öğrenciler tarafından çeşitli şiirlerin okunmasının ardından geçit töreni yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement