D.Ü'de 'İslam'da Gençlik ve Aile' Konferansı - Son Dakika
Yerel

D.Ü'de 'İslam'da Gençlik ve Aile' Konferansı

D.Ü\'de \'İslam\'da Gençlik ve Aile\' Konferansı

İlahiyat Öğrenci Platformu ve İfade Kulübü tarafından Eğitimci-Yazar Mevlüde Uçar'ın konuşmacı olarak katıldığı "İslamda Gençlik ve Aile" konulu konferans düzenlendi.

29.11.2015 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Öğrenci Platformu ve İfade Kulübü tarafından Eğitimci-Yazar Mevlüde Uçar'ın konuşmacı olarak katıldığı "İslamda Gençlik ve Aile" konulu konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen ve Rıfat Altay'ın Kur-an tilavetiyle başlanan konferansta aile birliğinin önemine vurgu yapıldı. İlk konuşmayı yapan Fırat Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serpil Bulut, insanın ve ümmetin kurtuluşunun gençlerin ellerinde olduğunu söyledi. İnsanı ayakta tutan en büyük olgunun, imani değerler olduğunu dile getiren Bulut, toplumun en önemli mefhumunun aile olduğunu; aile yapısının temelinde de imanı, itikatı sağlam kadın ve erkeklerin olduğunu anlattı.

Dünyanın, modernlik üzerine inşa edildiğini kaydeden Prof. Dr. Serpil Bulut, Batı toplumlarının, çekirdek aileyi çağdaş ailenin gereği gibi gösterdiğini, beraberinde varlıklı, güçlü ve müreffeh ancak mutsuz bir toplumu beraberinde getirdiğini ifade etti. İmanı güçlü nesillerin yetişmesiyle bütün bunların önüne geçilebileceğinin altını çizen Bulut, bunun da şu an ki gençlere ciddi sorumluluklar yüklediğini vurguladı.

Ardından söz alan Eğitimci-Yazar Mevlüde Uçar, başından geçen olayları dinleyicilerle paylaşarak, yaşanılan Medine devrinin kıymetinin bilinmesini ve boşa zaman harcanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel D.Ü'de 'İslam'da Gençlik ve Aile' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement