Daeş'in Tarihi Eserlere Yönelik Saldırıları - Son Dakika
Güncel

Daeş'in Tarihi Eserlere Yönelik Saldırıları

Daeş\'in Tarihi Eserlere Yönelik Saldırıları

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), DAEŞ'e yönelik operasyonda ele geçirdiği 700 parça tarihi eseri Irak hükümetine teslim ettiği bildirildi.

15.07.2015 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), DAEŞ'e yönelik operasyonda ele geçirdiği 700 parça tarihi eseri Irak hükümetine teslim ettiği bildirildi.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükelçi Stuart Jones'un, "15 Mayıs'ta Suriye'de DAEŞ liderlerinden Ebu Seyyaf'ın denetimindeki bir karargaha düzenlenen baskında ele geçirilen 700 parça tarihi eser Irak hükümetine teslim edildi. Eserler Bağdat'taki Irak Ulusal Müzesi'ne konuldu" ifadelerine yer verildi.

ABD'nin 2005'ten bu yana 3 binden fazla tarihi eseri Irak yönetimine iade ettiğini belirten Jones, bu eserlerin, DAEŞ'in barbar ve terör örgütü olmasının yanı sıra tarihi eserleri müzelerden çalarak kara borsada satan bir suç çetesi olduğunu da gösterdiğini kaydetti.

Irak Turizm ve Eserler Bakanı Adil eş-Şerşab da yaptığı açıklamada, DAEŞ'in ticari meta olarak kullandığı tüm eserlerin geri alınması için çalıştıklarını belirterek, Irak'ın tarihi eserlerini geri kazanmada "dost ülkelerin" oynadığı rolün önemine işaret etti.

DAEŞ, geçen aylarda ülkenin kuzeyindeki Musul Müzesi'nden sonra ülkedeki antik kentlerden Nemrud ve El-Hadr'daki eserleri de yıkmıştı. Tarihi mirasa yönelik bu saldırılar Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından kınanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Daeş'in Tarihi Eserlere Yönelik Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement