Dan "Türkiye'ye Yatırımlara Devam" Mesajı - Son Dakika
Güncel

Dan "Türkiye'ye Yatırımlara Devam" Mesajı

Vodafone Türkiye'nin servis gelirleri, 2016-2017 mali yılının ilk çeyreğini kapsayan nisan-haziran döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,5 artarak 1,9 milyar liraya ulaşırken, şirket "Türkiye'ye yatırımlara devam" mesajı verdi.

22.07.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone Türkiye'nin servis gelirleri, 2016-2017 mali yılının ilk çeyreğini kapsayan nisan-haziran döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,5 artarak 1,9 milyar liraya ulaşırken, şirket "Türkiye'ye yatırımlara devam" mesajı verdi.

Vodafone'dan yapılan açıklamada, şirket, Türkiye'nin Dijital Dönüşümüne odaklı stratejik yatırım programıyla 2016-2017 mali yılının ilk çeyreğinde kesintisiz büyümesini sürdürdü. Şirket böylece kesintisiz büyümesini 27'nci çeyreğe taşıdı.

Bu dönemde şirketin servis gelirleri, gerçekleştirdiği 4,5G yatırımlarıyla geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,5'lik artışla 1,9 milyar liraya yükseldi.

Vodafone Türkiye'nin toplam abone sayısı da mali yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 1,3 milyon artarak 22,4 milyona yükseldi. Şirketin faturalı abone sayısı da 10,2 milyona çıkarak, toplam abone bazının yüzde 45,5'ine ulaştı.

Şirketin büyümesinde 1 Nisan 2016'da lanse edilen 4,5G etkili oldu. Bu sayede Vodafone'un veri gelirleri nisan-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 65 arttı. Aynı dönemde Vodafone abonelerinin toplam veri kullanımı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 120 artışla 78 bin terabayta ulaştı.

Vodafone Türkiye'nin mali yılın ilk çeyreğinde akıllı cihaz penetrasyonu da geçen yılın aynı dönemine göre 15 puan artışla yüzde 65'e çıktı.

Kurumsal segment gelirlerinde yüzde 28'lik büyüme

Türkiye'de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla "Yarına Hazırım Platformu"nu hayata geçiren Vodafone, kurumsal alanda istikrarlı büyümesini sürdürdü.

Vodafone Türkiye, kurumsal segment toplam gelirlerini 2016-2017 mali yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28 artırdı.

"Vodafone SüperNet Telefonsuz ADSL" hizmetini de lanse eden Vodafone Türkiye'nin, sabit genişbantta hızlı büyümesi ise devam etti. Şirketin son bir yılda 281 bin net abone artışıyla sabit genişbant abone sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık üç katına çıkarak 424 bine ulaştı. Bu dönemde sabit hizmetlerden elde edilen servis gelirleri ise geçen yılın nisan-haziran dönemine kıyasla yüzde 69 arttı.

"Türkiye bizim için önemli ve hızlı büyüyen bir pazar"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Grubu Dünya Üst Yöneticisi (CEO) Vittorio Colao, Türkiye pazarına güven ve bağlılıklarını sürdürdüklerini ifade etti.

Türkiye'ye yatırımlarının ve ülke ekonomisine duydukları güvenin devam ettiğini aktaran Colao, "Türkiye'nin demokratik kurumlarına yapılan dehşet verici saldırıları kınıyor, hayatını kaybeden masumların yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Belirtmek isteriz ki Vodafone Grubu, Türkiye'nin uzun soluklu bir yatırımcısıdır ve Türkiye'deki faaliyetleriyle gurur duymaktadır. Türkiye'nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımcısı olarak yatırımlarımıza uzun yıllar devam ederek Türkiye'ye olan desteğimizi sürdüreceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz." değerlendirmelerini yaptı.

Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt de 15 Temmuz akşamı Türkiye'nin demokratik kurumları ve demokrasisine yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve halka başsağlığı diledi.

Olaylar boyunca kesintisiz hizmet vererek, abonelerin acil iletişim ihtiyaçlarına destek olmak için ücretsiz data ve konuşma verdiklerini anımsatan Öğüt, "Türkiye bizim için önemli ve hızlı büyüyen bir pazar. Türkiye pazarına güven ve bağlılığımız sürüyor. Ülkemizin dijital geleceğine öncülük etme hedefimizle yatırımlarımıza aynı hız ve kararlılıkla devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Öğüt, 2016-2017 mali yılının ilk çeyreğinin, Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle ilan ettikleri "Dijital Dönüşüm Hareketi"nin istikrarlı büyümelerine katkı sağladığı bir dönem olduğunu dile getirdi.

Bu çeyrekte özellikle 4,5G alanında attıkları adımların şirketi büyüttüğünü gördüklerini aktaran Öğüt, şunları kaydetti:

"Hizmet verdiği ülke sayısı açısından dünyanın en geniş 4,5G ağına sahip operatörü olarak bu teknolojiyi Türkiye'nin en ücra köşesine kadar götürme hedefimiz doğrultusunda başlattığımız '4bucakG' stratejimizi bu çeyrekte başarıyla hayata geçirdik. Bugün 81 ilde 7 bini aşkın çekim noktasıyla 1 Nisan'daki 4,5G lansmanımızda taahhüt ettiğimiz şekilde 'Türkiye'de en geniş kapsamaya sahip operatör' olduk.

Vodafone Türkiye olarak, mobil hizmetlerde hayata geçirdiğimiz 4,5G ve büyük bir heyecanla çalışmalarını yürüttüğümüz 5G ile sabit hizmetler alanında binalara ve evlere kadar giden fiber teknoloji hizmetleriyle ülkemizin bir Gigabit toplumuna dönüşeceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda Vodafone Türkiye olarak, dünyadaki son genişbant teknolojilerini ülkemize getirerek tüketicilerimiz için yatırımlarımıza son hız devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dan 'Türkiye'ye Yatırımlara Devam' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement