Darbe Girişiminde Kartal Köprüsü ve Samandıra Gişeleri'ndeki Olaylara İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Darbe Girişiminde Kartal Köprüsü ve Samandıra Gişeleri'ndeki Olaylara İlişkin Dava

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerinin kontrol altına alınmaya çalışılması ve 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 50'si tutuklu 116 askerin yargılandığı davada, bir sanıkta Bylock, 5 sanıkta ise imamlarla...

13.12.2017 16:13

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerinin kontrol altına alınmaya çalışılması ve 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 50'si tutuklu 116 askerin yargılandığı davada, bir sanıkta Bylock, 5 sanıkta ise imamlarla mesajlaşma programının bulunduğu tespit edildi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yer alan salonda İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Mustafa Çoşkun, 15 Temmuz'da nöbetçi uzman çavuş olduğunu, 20.30 civarında içtima alanında toplanılması emrinin verildiğini, bölükte sıraya girdiklerini, depolardan kalkan, cop, ilk yardım çantası gibi teçhizat aldıklarını ve bölük komutanının emriyle terör olayları nedeniyle nizamiyeden çıktılarını anlattı.

Sanık Çoşkun, Kartal Köprüsü'ne gittiklerini, Pendik- Kadıköy yönünde güvenliği aldıklarını ifade ederek, "Araçları yavaşlatarak bombalı araç ihbarı olduğunu söylüyorduk. Her şey normaldi. Bir vatandaş otobüsten indi, 'ülkemde darbe yaptırmam' dedi. Bilgin astsubay da 'biz terör olayları için geldik' dedi. Halk yavaş yavaş toplanmaya başladı. Şok olduk. Toplanıp dönmeye karar verdik. Araçların gelmesini bekledik. Lojmanlara gittik." dedi.

Tutuklu sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme başkanı Ali Öztürk, sanıklarla ilgili mahkemeye ulaşan dijital materyallerle ilgili gelen belgeleri okudu.

5 sanıkta 'Asphalt8 Airbone'

Öztürk, gelen dijital raporların içeriklerini şöyle açıkladı:

"61 sanık hakkında istenilen Bylock kaydında, sanık Serkan Kocapınar'ın 2 Eylül 2014 tarihinde 2 farklı cep telefonunda Bylock kullandığı tespit edilmiştir. Sanık Gökhan Mengeç'in cep telefonunda PKK terör örgütünün propagandasını içeren 3 müzik parçası bulunmuştur. Sanık Durmuş Ali Kuyucu'nun cep telefonunda PKK/KCK örgüt mensuplarının günlük yaşantıları, eğitim faaliyetleriyle ilgili bazı fotoğraflar ve PKK sözde Kuzey Alan Sorumlusu Feti Şarlatan'ın fotoğrafları yer almıştır. Sanıklar Adem Köse, Ali Sak, Ali Tok, Musa Asturan ve Süleyman Şimşek'te FETÖ/PDY mensuplarının imamlarla mesajlaştıkları program olan 'Asphalt8 Airbone' görünümlü programı indirdikleri tespit edilmiştir.

Sanıklar Barış Duru, Ali Sak, İsmail Çakmak, Mehmet Ayvaz, Mehmet Fatih Toprak ve Mehmet Ayvaz'ın telefonlarındaki WhatsApp mesajlarından da örnekler veren Başkan Öztürk, diğer sanıklarla ilgili gelen dijital materyaller raporunda suç unsurlarının bulunmadığını kaydetti.

Taleplerle ilgili görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, müşteki ve tanıkların ifadeler, yargılamanın seri yapılması ve tutuklu sanıkların savunmalarının tamamlanmış olması nedeniyle Kartal Köprüsü'nde ve Samandıra Gişeler'de bulunan sanıkların dosyalarının ayrılmasını ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Cumhuriyet savcısı, sanık Durmuş Ali Kuyucu hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan suç duyurusunda bulunulmasına ve 4 sanık hakkında tutuklama kararı verilmesini istedi.

Duruşma, okunan dijital materyaller ve tahliye talepleriyle ilgili sanıkların beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darbe Girişiminde Kartal Köprüsü ve Samandıra Gişeleri'ndeki Olaylara İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement