Darp Edilen Kaymakamın Köylüleri Tepkili - Son Dakika
Yerel

Darp Edilen Kaymakamın Köylüleri Tepkili

Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'un, Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunduğu sırada saldırıya uğramasına tepkiler devam ediyor.

03.01.2012 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'un, Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunduğu sırada saldırıya uğramasına tepkiler devam ediyor.

Kaymakam Yavuz'un, Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Dağdibi köyünde yaşayan akrabaları sağduyu çağrısında bulundu.

Köydeki taziye evinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Dağdibi Köyü Muhtarı ve Kaymakam Yavuz'un akrabası Kadri Coşkun, yeğenine yapılan saldırıyı tasvip etmediklerini söyledi.

Saldırının Uludere halkı tarafından yapılmadığını kaydeden Kadri Coşkun, saldırıyı ilçe dışından gelen provokatörlerin yaptığını öne sürdü.

Saldırganların tek amacının ülkeyi karıştırmak ve milleti birbirine düşürmek olduğunu belirten Coşkun, "Ancak buna kimsenin gücü yetmeyecek. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Kaymakam Naif'e atılmış tokat devlet büyüklerine atılmış tokattır. Biz aşiret olarak bu saldırıyı kesinlikle kabul etmiyoruz. Bizim geleneğimizde düşmanımız bile olsa taziyeye gelene saygı gösteriliyor. Bunu yapanlar taziye sahibi değil, bunlar tamamen dışarıdan gelen, ortamı germeye çalışan marjinal gruplardır. Kesinlikle Uludere halkı bu saldırıyı gerçekleştirmemiştir. Çünkü taziye sahipleri Kaymakamı kucaklamıştır" dedi.

Kaymakam Yavuz'un Uludere'de çok sevildiğini dile getiren Coşkun,

"Kaymakam, yardıma muhtaç insanlara yardımcı olduğu için orada çok sevilirdi. Kaymakama saldıranların ilçe halkı olması mümkün değil. Biz kaymakamla gurur duyuyoruz. Kaymakam, kendisini Uludere vatandaşı olarak görmüştür. Taziyeye gittiği zaman yanına herhangi bir koruma almamıştır" diye konuştu.

Kaymakam Yavuz'un amcasının oğlu Necip Coşkun ise saldırıyla ilgili, "Örf ve adetlerimize göre, taziyelerde insanın düşmanı dahi gelse saldırılmaz. Saldıranların cenaze sahipleri olmadığını düşünüyoruz. Bunu yapanları biz biliyoruz. Doğu ve Güneydoğu'yu karıştıranları da biliyoruz ve onların oyununa gelmeyiz. Naif kardeşimiz gerekli cevabı verdi zaten. Malum kesim artık ne yapacağını bilmediği için çirkin saldırılara başladı. Bunlarla hiçbir yere varamayacaklar" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Yavuz'un halkı çok sevdiğini ve her tarafa korumasız gittiğini belirten Coşkun, korumasız bir insana saldırmanın doğru olmadığını söyledi.

- MUŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Darp Edilen Kaymakamın Köylüleri Tepkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement