De Jong: Küçüklüğümde Galatasaray ile Büyüdüm - Son Dakika
Spor

De Jong: Küçüklüğümde Galatasaray ile Büyüdüm

Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Nigel de Jong, Sarı-Kırmızılıları tutan Türk arkadaşlarıyla büyüdüğünü belirterek, "Küçüklüğüm Galatasaray'ın başarılarını seyrederek geçti." dedi.

07.09.2016 16:03  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarı-kırmızılıların yeni transferi Hollandalı futbolcu Nigel de Jong, Lig TV'ye açıklamalarda bulundu. Takıma kısa sürede adapte olduğunu belirten de Jong, "Geldiğim ilk günden beri herkes beni çok iyi karşıladı. Bu kadar kısa zamanda adapte olmuş gibi hissediyorum. Milli takımda olan, henüz görüşmediğim arkadaşlarım var. Çok çabuk gelişti transferim. Son günlerdi. Amerika'da yaşadığım için bir zaman farkı da var. Menajerimden bir telefon aldım teklifle ilgili. Teklifi duyar duymaz cevabım kesinlikle 'evet' oldu. Amerika'da orada yaşamak oynamak fantastik ama Avrupa'daki tutkuyu özlemiştim. Galatasaray da Avrupa arenasına dönme açısından bir fırsattı. Onun için işin içinde Galatasaray olduğu için kolay oldu karar vermek" şeklinde konuştu.

"SNEIJDER BENİ BİLGİLENDİRDİ"

Transfer olmadan önce Galatasaray ile ilgili birçok şey duyduğunu söyleyen Hollandalı futbolcu, "Sneijder beni baya bir bilgilendirdi. Buraya geldim ve beklentilerimin de üstünde bir takım buldum. Bunu yaşayarak daha da iyi öğreneceğim" dedi.

"MELO'YA SAYGIM SONSUZ AMA"

Sarı-kırmızılıların eski futbolcusu Felipe Melo'nun çok iyi bir oyuncu olduğunu ifade eden de Jong, "Ona saygım sonsuz. Ama ben farklı biriyim. Buradayım ve artık o konuyla ilgili bilgim var. Kulübün de beni buraya getirme amacı o boşluğu doldurabilmek. Burada da elimden gelenin en iyisini göstereceğime kimsenin şüphesi olmasın. Çok heyecanlıyım. Tabiri caiz ise 'açım' diyebilirim" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUKTAN BAŞKA BİR ŞEY BENİ TATMİN ETMEZ"

Spor Toto Süper Lig'in çok ilginç bir lig olduğunu vurgulayan deneyimli futbolcu, sözlerine şöyle devam etti:

"Rekabet seviyesi çok yüksek. Özellikle büyük takımlar seviyesinde. Geçen sene rakibimiz Beşiktaş şampiyon oldu. Bu sene bu şampiyonluğu geri almamız gerekiyor. Saha dışında arkadaşız ama saha içinde bu değişir. Maçın sonunda alınacak 3 puan önemlidir. Bizim de hedefimiz kesinlikle şampiyon olmak. 31 yaşındayım, çok da yaşlı sayılmam. Diğer taraftan her zaman hedefim kupalar kazanmak. Şampiyonluktan başka bir şey beni tatmin etmez. Uzun yıllar Galatasaray'a hizmet etmek istiyorum."

XABI ALONSOYA YAPTIĞI HAREKET

2010 Dünya Kupasın'nda İspanya ile oynanan karşılaşmada Xabi Alonso'ya yaptığı hareketinin hatırlatılması üzerine de Jong, şunları dedi:

"O pozisyon bir kazaydı. Kasıtlı bir hareket değil, topa gitmek isterken yaptığım bir hareket. Ama o maçta beni daha çok üzen olay finali kazanamamız. İnsanların benim hakkımdaki düşünceleri açıkçası beni çok fazla ilgilendirmiyor. Ben saha içerisinde bir savaşçıyım. Önemli olan kazandıklarınızdır. Kimsenin beni sevmesini beklemiyorum. Ben bu savaşçı yapımı Galatasaray'a da taşıyacağım. Saha dışında bambaşka bir insanım. Bu zamana kadar destek veren taraftara teşekkür etmek istiyorum. Onların desteği benim için çok önemli, takım için çok önemli. Onlar bizim 12. adamımız."

Kendisine taraftarların birçok lakap taktıklarını söyleyen Hollandalı oyuncu, "King Kong, Pitbull ama sonuçta günün sonunda onlar bana lakap takacak. Ben onların söyleyeceğine razıyım" dedi.

"GALATASARAY İLE BÜYÜDÜM"

Galatasaray'da olmaktan, 'Aslan' olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen yıldız futbolcu, "Ben küçüklüğümden bu yana Galatasaray'ı destekleyen Türk arkadaşlarımla büyüdüm. Geçen sene de böyle bir fırsat geldi ama o zaman Amerika fırsatı biraz daha ağır bastı. Ailem, beni Hollanda'da tanıyanlar beni sarı-kırmızılı formayla görmek için sabırsızlanıyorlar. Küçüklüğüm Galatasaray'ın başarılarını seyrederek geçti. Yaşadığım yerde çok fazla Galatasaraylı Türk arkadaşım vardı. O dönemden bu yana Galatasaray'ı biliyorum. Hagi, Hakan Şükür gibi isimleri seyrederek büyüdüm. Onun için büyük bir gurur bu formayı giyebilmek. Başka bir takımı tutma şansım da yoktu. Yaşadığım yerde Faslı ve Türk komşularım vardı ve Galatasaray'ı tutuyorlardı" şeklinde konuştu.

De Jong: Küçüklüğümde Galatasaray ile Büyüdüm
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor De Jong: Küçüklüğümde Galatasaray ile Büyüdüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.

  • Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti
    23:03 Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti

    Geliboluspor Triatlon Takımı, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Soyuak, sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement