Denetlemeler Artarak Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Denetlemeler Artarak Devam Edecek

Denetlemeler Artarak Devam Edecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı zabıta ekipleri ve Sanayi Ticaret İl Müdürlüğüne bağlı personeller marketlerdeki denetimlerini sürdürüyor.

06.10.2018 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın marketlerdeki yüksek fiyat artışlarının önüne geçilmesi amacıyla Zabıta ekiplerinin denetimlerini arttırması yönünde verdiği talimatla il genelindeki marketler tek tek denetleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun Zabıta ekiplerine market ve işyerlerinin denetimi için talimat vermesiyleZabıta Daire Başkanlığına bağlı zabıta ekipleriyle Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü yetkilisiyle birlikte marketlere etiket ve fahiş fiyat denetimi yaptı.

Zabıta Ekipleri denetime çıkmadan önce Zabıta Daire Başkanı Mahmut Ayan, zabıta memurlarına yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Arkadaşlar bugün Cumhurbaşkanımız Tüketici Koruma Kanununda yaptığı kanun değişikliyle marketleri denetlemeye çıkacağız. Fahiş fiyatla satış yapan, etiketlerde uygunsuz etiket olan, Fiyatı çok çabuk değişen malların ve stokçuluk yapanları tek tek denetleyeceğiz. Bu konuda Başkanımız Zekai Kafaoğlu'nun hassasiyetini biliyorsunuz. İçeri girdiğimizde etiketlere bakalım. Malların etiketlerini yazalım. Faturalarına bakıp, fatura denetimi yapalım. Halkımıza ucuz mal satılmasını sağlayalım. Gereğini yaparsınız. Gördüğünüz eksiklikleri hatalarda tutuklularınızı tutarsınız biz de gereğini yaparız."

Zabıta ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü yetkilileri şehirde bulunan marketlere etiket, raf, stok, raflarda bulunan malların etiketlerini denetlediler. Denetimler sonucu buldukları eksiklikleri tutanak altına aldılar. Marketlere eksiklikleri anlatıldı ve fahiş fiyat bulunan mallara ait faturaların 3 gün içinde kendilerine ibraz etmeleri istendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Denetlemeler Artarak Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement