"Denizlerde Uçan Martıdan Haberdarız" - Son Dakika
Güncel

"Denizlerde Uçan Martıdan Haberdarız"

"Denizlerde Uçan Martıdan Haberdarız"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2011 yılının denizcilik ve bilişim alanları açısında da çok başarılı geçtiğini ifade etti.

02.01.2012 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2011 yılının denizcilik ve bilişim alanları açısında da çok başarılı geçtiğini ifade ederek, " Türkiye'nin parlayan yıldızı denizciliğimiz artık dünyanın dikkatini çeken, ben de varım diyen bir aşamada" dedi.

Bakan Yıldırım yaptığı açıklamada, Türkiye'de denizciliğin kat ettiği mesafenin heyecan verici noktada olduğunu belirtti.

2011 yılında denizcilik alanındaki gelişmelerden en önemlisinin denizciliği müsteşarlık seviyesinden alarak, Bakanlık seviyesinde temsil edilir hale getirmeleri olduğunu ifade eden Yıldırım, son 9 yılda Türkiye'de denizcilik sektörünün, AB standartlarını yakaladığını, Türkiye'nin denizcilikte dünyanın lider ülkeleri arasına girdiğini kaydetti.

"Denizlerimizde kurduğumuz takip sistemleri sayesinde uçan martılardan dahi haberdar oluyoruz" diyen Yıldırım, 2011 yılı içinde 98 olaya başarı ile müdahale ettiklerini bildirdi. Yıldırım, 2011 yılı sonu itibariyle Türkiye'de 182 adet liman tesisi, 220 adet balıkçı barınağı, 45 adet marina, 71 adet tersane olmak üzere toplamda 498 adet kıyı tesisi bulunduğunu kaydetti.

Denizcilik sektöründeki en önemli yatırım projeleri arasında yer alan Çandarlı Limanının Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise 10. büyük limanı olarak planlandığını dile getiren Bakan Yıldırım, Türkiye'nin batıya açılan kapısı olan Çandarlı Limanının temelinin Mayıs ayında atıldığını hatırlattı.

2011 yılında Batı Karadeniz'de kuzey-güney aksında intermodal taşımacılık hizmeti verecek bir liman kompleksi olan Filyos Limanı Projesine de devam ettiklerini ifade eden Yıldırım, cevher, konteyner, akaryakıt gibi çeşitli yük türlerine hizmet verecek olan limanın, 25 milyon ton/yıl kapasiteye sahip olacağını belirtti. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Denizlerde Uçan Martıdan Haberdarız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement