DEPREMZEDE ÇOCUKLAR YIKILAN HAYALLERİNİ ÇAMURDAN İNŞA ETTİLER - Son Dakika
Güncel

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR YIKILAN HAYALLERİNİ ÇAMURDAN İNŞA ETTİLER

KAHRAMANMARAŞ merkezli afet nedeniyle İzmir'e yerleşen depremzede çocuklara gönüllü öğretmenler tarafından Çeşme Halk Eğitim Merkezi'nde sanat, spor, yabancı dil eğitimleri verilmeye başladı.

22.02.2023 10:06  Güncelleme: 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAHRAMANMARAŞ merkezli afet nedeniyle İzmir'e yerleşen depremzede çocuklara gönüllü öğretmenler tarafından Çeşme Halk Eğitim Merkezi'nde sanat, spor, yabancı dil eğitimleri verilmeye başladı. İlk etkinliklerinde çocuklar, seramik öğretmenlerinden eğitim alarak hayallerini çamurlara yansıttı. Depremzede çocukların büyük çoğunluğunun çamurlarla hayalini kurdukları evleri yapmak istemesi, öğretmenleri duygulandırdı. Hatay'dan gelen çocuklardan Duru Görüroğlu (7), "Bugün çamurdan bir ev yaptım. Evin bahçesine de depremden yıkılan betonları yerleştirdim" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle İzmir'e yerleşen çocuklara Çeşme Halk Eğitim Merkezi'nde görevli gönüllü öğretmenler tarafından eğitimler verilmeye başlandı. Sanat, spor, seramik, resim, yabancı dil gibi farklı kategorilerde verilecek olan eğitimlerin bugün ilki gerçekleştirildi. Atölyede seramik öğretmenlerinden teknik bilgileri alan depremzede çocuklar, hayallerini çamurlara yansıttı. Eğitimcilerin 'Hayalinizde olan ne varsa bunu çamurlarla yapın' demesi üzerine, depremzede çocukların büyük çoğunluğunun ev yapmak istemesi, öğretmenleri duygulandırdı. Hatay'dan İzmir'e gelen depremzede çocuklardan Duru Görüroğlu (7), "Bugün çamurdan bir ev yaptım. Evin bahçesine de depremden yıkılan betonları yerleştirdim. Evin duvarlarını yaptım, kapısını yaptım ve küçük bir anahtar koydum. Hatay'da çok fazla ev yıkılıyor o nedenle İzmir'e geldim. Burayı çok sevdim. Bir ay sonra gideceğiz galiba. Çantam var, okulda okuyorum. Hatay'da iki kere deprem oldu" diye konuştu.

ÇAMURDAN EV YAPTILAR

Büyüyünce öğretmen olmak istediğini anlatan çocuklardan Ecrin Ravza (9), "Bugün ben de hayalim olduğu için için çamurdan ev yaptım. Buraya İskenderun'dan deprem nedeniyle geldik" dedi.

Depremzede çocuklardan 11 yaşındaki Halil Efe, "Deprem oldu, tsunami sahilleri ve çarşıyı bastı. Bizim evimiz yıkıldı. İkiye ayrıldı" dedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinden gelen çocuklardan Yusuf Doğa Şahin (8), "Deprem olduğu için bugün buraya geldik. Çamur oynuyoruz" diye konuştu.

Hayalinin ev olduğunu söyleyen Elif Hüsra Gül (8), "Buraya Malatya'dan geldik. Bugün çamurdan ev yaptım. Hayalim bu. Çatısını ve penceresini yaptım" dedi.

'BÜTÜN ATÖLYELERİMİZİ ÇOCUKLARIN HİZMETİNE SUNDUK'

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çeşme Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Rıza Doğruyol, "Son yüzyılda ülkemizin gördüğü en büyük travmalardan birini yaşadık. Bu süreçte herkes çok etkilendi ama en fazla çocuklar etkilendi. Onlar bu kadar büyük bir travmayı kaldıracak ne ruh ne de bedene sahip değillerdi. Birçok konuda depremzedelerimize yardım kampanyasında bulunduk ancak en önemlisi çocuklarımıza ulaşabilmek. Çocuklar bir ülkenin ana yapılarıdır. Onlarda oluşacak hasarlar ülkenin geleceğinde olumsuz etkilere sebep olacaktır. Biz, sanatın iyileştirici gücünü kullanmaya karar verdik. Halk Eğitim Merkezi olarak bütün atölyelerimizi bu amaçla çocukların hizmetine sunduk. Seramik, müzik, resim, spor, yabancı dil gibi pek çok farklı kategoride eğitimler veriyoruz. Çocuklar yıkılan hayallerini, umutlarını seramik çamuruyla yeniden şekillendirmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR YIKILAN HAYALLERİNİ ÇAMURDAN İNŞA ETTİLER
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DEPREMZEDE ÇOCUKLAR YIKILAN HAYALLERİNİ ÇAMURDAN İNŞA ETTİLER - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement