Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kan Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kan Merkezi Açıldı

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kan Merkezi Hizmete Açıldı

17.01.2011 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kan Merkezi hizmete açıldı.

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde intaniye ve klinik mikrobiyoloji uzmanı Dr. Çiçek Güven'in sorumluluğunda oluşturulan Bölge Kan Merkezi 7 personel ile hizmete girdi. Kan Merkezi, hastanede tedavi gören hastalara ve diğer hastanelerde kan ve kan ürünlerine ihtiyaç duyan hastalara hizmet verecek.

Başhekim Doç. Dr. Zekeriya İlçe açılışta yaptığı açıklamada, hastanede ameliyat sayısının her geçen gün arttığını bunun da kan ve kan ürünlerini olan ihtiyacı artırdığını söyledi.

2010 yılında hastanede kullanılan kan ve kan ürünleri sayısının yaklaşık 10 bin adet olduğunu belirten İlçe, 'Bu kanların temini şuana kadar kan ve kan ürünleri Kızılay Kan Merkezi ve bünyesinde kan merkezi bulunan diğer hastanelerden karşılanmaktaydı. Bu durum hasta, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarımızı sıkıntıya sokuyordu. Açılan merkezimiz ile hastanemiz ve ilimizin konu ile ilgili sıkıntılarına çözüm konusunda ciddi katkılarımız olacaktır.'

Başhekim İlçe, açıklamanın ardından hastane müdür yardımcısı Levent Biçer ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü satın alma görevlisi Adem Macit ile birlikte kan bağışı yaptı.

(NEC-ÜNS) - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kan Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement