Deva Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen: "Meb, Eğitim-Öğretim Sürecindeki Çalışma Koşullarını Ciddiye Almalı" - Son Dakika
Güncel

Deva Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen: "Meb, Eğitim-Öğretim Sürecindeki Çalışma Koşullarını Ciddiye Almalı"

Deva Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen: "Meb, Eğitim-Öğretim Sürecindeki Çalışma Koşullarını Ciddiye Almalı"

DEVA Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen, “Pandeminin akabinde deprem bölgesinde oluşabilecek bir girdap, tüm ülkeyi içerisine çekecektir. O yüzden eğitim-öğretim sürecindeki çalışma koşullarını Millî Eğitim Bakanlığı derhal ciddiye almalıdır” dedi.

23.03.2023 13:37  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEVA Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen, "Pandeminin akabinde deprem bölgesinde oluşabilecek bir girdap, tüm ülkeyi içerisine çekecektir. O yüzden eğitim-öğretim sürecindeki çalışma koşullarını Milli Eğitim Bakanlığı derhal ciddiye almalıdır" dedi.

Deprem bölgesindeki öğretmenlerin ihtiyaçlarına dikkat çeken DEVA Partili Ergen, bugün yaptığı yazılı açıklamada "Eğitim-öğretim sürecini boşluğa terk edersek toplum olarak negatif döngüye gireriz. Pandeminin akabinde deprem bölgesinde oluşabilecek bir girdap, tüm ülkeyi içerisine çekecektir. O yüzden eğitim-öğretim sürecindeki çalışma koşullarını Milli Eğitim Bakanlığı derhal ciddiye almalıdır" dedi. Ergen'in açıklaması şöyle:

"ODAK NOKTAMIZ EĞİTİMCİLERİMİZE BARINACAK YER VE PSİKOLOJİK DESTEK SAĞLAMAKTIR"

"İstatistik tutarak eğitim sürecini yapılandıramayız. 'Şu kadar öğrenci, bu kadar öğretmen var' gibi sayısal veriler bu noktada problemimiz olmamalı. Asıl odak noktamız; eğitimcilerimize barınacak yer ve psikolojik destek sağlamaktır. Maddi destek sunmaktır. İsteyen öğretmen ve okul yöneticilerimizin tayinlerinin, 6785 Sayılı Yer Değiştirme kanununa göre gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Eğitim çalışanlarının barınma, beslenme, temizlik gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmalıdır.

Okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin konforu, öğrencilere yansıyacaktır. Geceleri arabalarında uyuyan, fiziksel ihtiyaçlarını görev yaptıkları okullarda sabahları ailecek gideren ve banyolarını iş arkadaşlarında yapan öğretmenlerimiz var. Eğitim-öğretim sürecini boşluğa terk edersek toplum olarak negatif döngüye gireriz. Pandeminin akabinde deprem bölgesinde oluşabilecek bir girdap, tüm ülkeyi içerisine çekecektir. O yüzden eğitim-öğretim sürecindeki çalışma koşullarını Milli Eğitim Bakanlığı derhal ciddiye almalıdır.

"HASTA ÖĞRETMENLERİN TAYİN İSTEKLERİ REDDEDİLDİ"

Deprem bölgesinde kanser, böbrek yetmezliği gibi ağır hastalıklar nedeniyle tedavi alan öğretmenlerin tayin istekleri reddedildi. Zaten psikolojik travmalarla boğuşan öğretmenlerin bir de fiziksel rahatsızlıklarını görmezden gelmeye kimsenin hakkı yok. Çözüm odaklı hareket edilmeli."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Deva Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen: 'Meb, Eğitim-Öğretim Sürecindeki Çalışma Koşullarını Ciddiye Almalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement