Develer Nazilli'de Eğitime Destek İçin Güreşti - Son Dakika
Yerel

Develer Nazilli'de Eğitime Destek İçin Güreşti

Develer Nazilli\'de Eğitime Destek İçin Güreşti

Nazilli'de üniversite öğrencilerine burs sağlamak için düzenlenen deve güreşleri, havanında güzel olmasıyla şenliğe dönüştü.

19.02.2012 18:43

Nazilli'de üniversite öğrencilerine burs sağlamak için düzenlenen deve güreşleri, havanında güzel olmasıyla şenliğe dönüştü.

Nazilli Sümer Güreş Alanında yapılan ve oldukça güzel bir havada geçen güreşleri Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Kuyucak belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Bozdoğan belediye Başkanı S.Tümer Apaydın, Buharkent belediye Başkanı Yusuf Vural, Germencik Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, Karacasu Ataeymir Belediye Başkanı Mehmet Başalan, Sultanhisar Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Denizli Sarayköy Belediye Başkanı Orhan Karaköse, Kale Belediye Başkanı İsmail yarımca, Yatağan belediye başkanı Tuncer Tunçbilek, Yeşilyuva Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş, MHP İl Başkanı Hasan Muti, il genel ve belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli izledi. Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın'ın devesi 'Akın Bey' rakibi 'Karabela' isimli deve ile yaptığı güreşi kazanarak büyük alkış aldı.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık, bu yıl üçüncü kez yapılan güreşlerin geçen yıla oranla daha renkli ve yoğun katılımla gerçekleşmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade etti Başkan Alıcık "Deve güreşleri, yüzlerce yıldır Ege Bölgesi ve özellikle Aydın İlimizde şenlik havasında kutlanmakta, Milletimiz arasında barış ve kardeşlik duygularını geliştirmektedir. Ayrıca Ege geleneklerinde bir Deve sahibi olmak, deve güreşlerine katılmak toplumda bir ayrıcalık olarak kabul görmektedir. Bunun yanında Deve Güreşlerimiz pek çok hayırlı işlere vesile olmaktadır. Bu yıl elde edeceğimiz gelir, üniversite öğrencilerimize burs olarak aktarılacak. Nazillimizin güzide evlatlarının yetişmiş beyinler olarak kentimize ve milletimize kazandırılması sağlanacaktır. Türk Milleti kültürünün yaşatılması ve yayılmasında büyük yer tutan, yöremizin ve ülkemizin adını tüm dünyaya duyuran Nazilli Deve Güreşlerimizde güzel ve unutulmaz anlarını hep birlikte yaşamanın mutluluğunu halkımızla paylaşmaktan onur duydum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Develer Nazilli'de Eğitime Destek İçin Güreşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement